Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zweedse balletjes, move over: IKEA komt met veggie hotdog

Zweedse balletjes, move over: IKEA komt met veggie hotdog

Zweedse balletjes, move over: IKEA komt met veggie hotdog

Tijdens een bezoekje aan IKEA kunnen we het niet laten de welbekende Zweedse balletjes te scoren. Hoort er gewoon bij, toch? De veganistische versie van de köttbullar-balletjes die de meubelgigant verkoopt zijn inmiddels zo populair, dat IKEA op het idee voor een nieuwe snack kwam.

Lees ook: Aha: hier hebben de producten van IKEA hun naam aan te danken

De Zweedse keten gaat vanaf eind deze maand namelijk de ‘veggie hotdog’ verkopen. De IKEA-vestiging in Malmö is de eerste plaats waar we de hotdog kunnen scoren, daar wordt vanaf volgende maand getest. Het plan is dat ie vanaf eind augustus in heel Europa te koop is.

Goed voor mens en planeet

Het is echter nog niet helemaal duidelijk waar de hotdog van gemaakt is en of het om een vegetarische of geheel plantaardige snack gaat. ‘Elk jaar genieten zo’n 660 miljoen mensen van het eten bij IKEA,’ laat de meubelgigant weten. ‘Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en eten serveren dat goed is voor de mens en de planeet.’

Wanneer de hotdog in heel Europa verkrijgbaar is, zullen we vast en zeker meer weten over de ingrediënten.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock, Instagram