Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zuurkoolstamppot met appel

Zuurkoolstamppot met appel

Thuis & wonen
Zuurkoolstamppot met appel

Met dit weer is een stamppotje heerlijk! Daarom een recept voor een zuurkoolstamppot met appel en rookworst.

TZuurkool

Dit heb je nodig:

Recept voor 2 personen
Tijd: circa 30-35 min.

4-5 aardappels
circa 300 gram zuurkool
halve appel
1 rookworst
2 eetlepels creme fraiche
scheut melk
halve theelepel paprikapoeder
snufje peper
halve ui

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel doormidden. Zet een grote pan water op en kook de aardappels en de zuurkool circa 20 minuten.

Tip: het hangt van het ‘soort’ zuurkool (bijv. in de pot) af hoe je deze moet bereiden of hoe lang je deze moet meekoken, let dus goed op!

Voeg de laatste 5 minuten eventueel een ui gesneden in ringen toe. Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes. Bereidt ook de rookworst volgens de bereidingswijze op het pakje. Giet de aardappels en de zuurkool af en stamp het geheel met de creme fraiche, de melk, paprikapoeder en een snufje peper. Voeg ook de stukjes appel toe en meng het geheel door elkaar. Serveer de zuurkool met de rookworst en smullen maar!

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee