Onlangs schreven we al onze gouden tips om voedselverspilling tegen te gaan. Van invriezen en het delen van eten tot het maken van weekmenu’s en hoe je het best kunt koken met restjes. Tijd voor nog meer kennis!
Voedselverspilling, de cijfers
- Om maar meteen met de deur in huis te vallen: jaarlijks gooien Nederlanders per persoon zo’n vijftig kilo voedsel weg. Vijftig kilo! En nog meer cijfertjes op een rij…
- Ongeveer 14% van de boodschappen in Nederland belandt ongebruikt in de vuilnisbak.
- Wij gooien ieder jaar samen voor zo’n 2,5 miljard euro aan voedsel weg. Dat is meer dan 150 euro per persoon. Oftewel zo’n vijftig kilo. Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n 2,5 miljard euro aan voedsel.
In de prullenbak
Producten die wij het vaakst weggooien zijn:
- melk en melkproducten
- brood
- groenten
- fruit
- sauzen
- oliën
- vetten
Een tip om voedselverspilling tegen te gaan? Deel het met Flair!