Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zóveel spenderen we gemiddeld aan een autovakantie

Zóveel spenderen we gemiddeld aan een autovakantie

Zóveel spenderen we gemiddeld aan een autovakantie

De zomervakantie is begonnen! Een favoriete manier van op vakantie gaan is nog altijd met de auto, blijkt uit een grootschalig onderzoek van Pricewise. Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens gaat op autovakantie en spendeert daar gemiddeld zo’n € 1650 aan.

Lees ook: DIY: Zo maak je een pot vól herinneringen aan die fijne vakantie

Vrijheid
Uit het onderzoek blijken de belangrijkste redenen om met de auto op vakantie te gaan vrijheid, budget en de extra ruimte die een auto biedt. De populairste bestemming is net als voorgaande jaren wederom Frankrijk. Opvallend is dat inwoners van Noord- en Oost-Nederland niet Frankrijk, maar Duitsland als favoriete vakantieland kiezen.

Voordelig
Hoewel vliegen niets meer kost, blijkt een autovakantie een stuk voordeliger dan een vliegvakantie voor het hele gezin. De deelnemers aan het onderzoek lieten weten in totaal gemiddeld zo’n € 1650 kwijt te zijn aan hun autovakantie. Dit bedrag is inclusief benzine, verblijfkosten onderweg, eten en overige uitgaven onderweg.

Voorbereid op weg
Nederlanders gaan altijd goed voorbereid op reis. De auto wordt uitgebreid gecontroleerd, de route gepland, er wordt gecheckt op eventuele wegwerkzaamheden en er wordt zeker niet bezuinigd op een goede reisverzekering.

Er is een aantal dingen die je verplicht mee moet nemen wanneer je met de auto op vakantie gaat. Pricewise hield een enquête onder de deelnemers om uit te vinden hoeveel mensen op de hoogte waren van deze items. Weet jij het?

 

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!