Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BBQ all day, every day! Het wordt een zonnige week met een (éxtra lang) zomers warm weekend

BBQ all day, every day! Het wordt een zonnige week met een (éxtra lang) zomers warm weekend

BBQ all day, every day! Het wordt een zonnige week met een (éxtra lang) zomers warm weekend

Na flink wat plensbuien en frisse windvlagen afgelopen weekend zijn we weer heel erg toe aan zon en warmte. Zéker aangezien de terrassen op het punt van heropenen staan. We willen naar buiten! Gelukkig begint deze nieuwe week met fantastisch nieuws: het wordt vrijwel de hele week prachtig, met in het weekend zelfs zomers mooi weer.

Zomerse temperaturen

Het pinksterweekend (ja, je hebt een dag extra!) wordt het warm en zonnig weer, voorspelt Weeronline. De temperatuur stijgt zaterdag en zondag, en ook op pinkstermaandag mogelijk tot 25 graden. Mooie bijkomstigheid: er wordt nauwelijks regen verwacht.

Geniet, maar blijf alert

“Prima weer voor een wandeling of fietstocht”, aldus Weeronline. Veel mensen zijn ook op pinkstermaandag vrij. Dan gaan voor het eerst in maanden de terrassen in Nederland weer open. De weersite verwacht dat die vanwege het goede weer zullen vollopen en waarschuwt bezoekers. “Houd je aan de regels die zijn opgesteld en geniet vooral van het aangename weer”, zegt meteoroloog Rico Schröder. Hemelvaartsdag, vorige week donderdag, was de eerste zomerse dag van het jaar. Toen trokken veel mensen naar parken en stranden, waardoor het op veel plekken te druk werd. De politie moest daarom op meerdere plaatsen ingrijpen.

Lees ook
Het wordt bijna 30 graden: dít easy home made mango-kokosijs wordt het hoogtepunt van je dag

Hele week zalig

Niet alleen in het weekend en op pinkstermaandag wordt het lekker weer. Deze hele week zal overwegend zonnig en aangenaam zijn. Maandag begint de week bijna overal stralend en loopt de temperatuur landinwaarts op tot boven de twintig graden. Ook dinsdag is het zonnig, droog en bíjna windstil, en kan het in het zuiden tot wel 25 graden worden. De rest van de week blijven hogedrukgebieden ons weer bepalen en blijft het rustig lenteweer met flinke zonnige perioden. De temperatuur ligt gemiddeld van 16 tot 19 graden in de kustgebieden en 20 tot 24 graden in het binnenland. Haal de bbq maar vast tevoorschijn: kun jij bakken en je hubby grillen. #ohappydays

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: RTL