Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zonnescherm schoonmaken

Zonnescherm schoonmaken

Zonnescherm schoonmaken

Lekker luieren in de tuin met je snoet in de zon, wij zijn er dol op. Een grote kan met koude limonade, een stapeltje tijdschriften, nog even het zonnescherm uitrollen, oh… en dan blijkt het zonnescherm erg vies. Wat te doen? Het zonnescherm schoonmaken doe je zo!

Zonnescherm schoonmaken

Het schoonmaken is gelukkig geen moeilijk karwei, zolang je het maar niet te lang uitstelt. Hoe langer je wacht, des te moeilijker het wordt om vlekken te verwijderen.

Je hebt nodig:

  • Emmer met lauwwarm water
  • Doeken
  • Groene zeep
  • Wax
  • Zachte borstel

Reinigen

Allereerst, reinig het zonnescherm niet in de hete zon. Dit kan ervoor zorgen dat vlekken groter worden. Maak ’m schoon in de ochtend of aan het einde van de dag. Gebruik daarnaast ook geen agressieve schoonmaakproducten, die doen de kwaliteit van je zonnescherm geen goed.

Sopje

De onderdelen van aluminium kun je schoonmaken met een vochtige doek en wat lauwwarm water. Je kunt hier ook neutraal afwasmiddel of een beetje groene zeep voor gebruiken. Ga na het soppen de onderdelen van aluminium na met schoon water en droog deze met een doek. Je kunt het aluminium eventueel ook in de wax zetten na afloop, zodat het langer mooi blijft. Die kun je o.a. kopen bij Praxis of Gamma.

Borstel

Rol het zonnescherm volledig uit, zodat je het goed aan allebei de kanten kunt reinigen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en een emmer schoon water. Spoel na het borstelen het zonnescherm goed na met opnieuw schoon water.

Parasol schoonmaken

Het textiel van een parasol is vaak iets steviger dan het materiaal van een zonnescherm. Bij een parasol kun je daarom groene of zwarte aanslag voorzichtig reinigen met een hoge drukreiniger. Je kunt ook de stof met een cleaner behandelen die het textiel waterdicht maakt en beschermt tegen algengroei. Bij schimmel kun je de parasol schoonmaken met lauwwarm water met groene zeep en een zachte borstel. Spoel ook hierbij weer zorgvuldig na met schoon water en laat de doek een paar dagen drogen.

Professionele hulp

Voor de schoonmaakleek of de luie zongenieter is er altijd nog professionele hulp die je kunt inschakelen. Zij geven advies voor jouw zonnescherm en komen met speciale reinigingsets op de proppen.

Succes!

 

Lees ook: Schoonmaken met voedsel