Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig om te weten: zo geniet je langer van zonnebloemen in je huis

Handig om te weten: zo geniet je langer van zonnebloemen in je huis

Thuis & wonen
Handig om te weten: zo geniet je langer van zonnebloemen in je huis

Zonnebloemen in je huis zijn natuurlijk prachtig en fleuren tegelijkertijd heel je huis op, maar voor je het weet hangen ze slap en kun je ze wegdoen. En dat is behoorlijk zonde. Boer Tom heeft echter de gouden tip om zolang mogelijk van de vrolijke gele bloemen te kunnen genieten.

Bacteriën

Volgens boer Tom begint het langer genieten van je zonnebloemen allemaal met de juiste voorbereiding. Vaak maken we een vaas niet schoon genoeg, waardoor er nog bacteriën van de vorige bos bloemen in rondzweven. Hierdoor staat je verse bos zonnebloemen eigenlijk al 1-0 achter, waardoor je er automatisch minder lang plezier van hebt. Zorg er dus voor dat je voordat je de bloemen in een vaas doet, de vaas nog even voorziet van een goede schoonmaakbeurt met wat afwasmiddel.

Vers water

Enfin, terug naar de zonnebloemen. Volgens boer Tom is het belangrijk dat je de bloemen schuin afsnijdt, zodat ze het verse water beter op kunnen nemen. En even over dat water: dat moet dus al in de vaas zitten voordat je de zonnebloemen in de vaas doet. Daarnaast wordt het aangeraden om het water om de paar dagen te verversen.

Lees ook
Nóg langer genieten: dankzij deze tip blijven je droogbloemen het langst mooi

Fruitschaal

Last but not least: zet de zonnebloemen niet in de buurt van een fruitschaal. Wanneer fruit rijpt verspreidt het verouderingsgas wat weer invloed heeft op je bloemen. Verder kun je de bloemen ’s avonds het beste op een koele plek zetten zoals in de schuur of garage. Kortom: wanneer je de zonnebloemen goed verzorgt, kun je er een stuk langer van genieten. Foutje gemaakt? Wanneer je er heet water bij doet zouden je verdorde bloemen weer een nieuwe leven kunnen krijgen. Niet geschoten is altijd mis!

Bekijk via deze link de video van boer Tom.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee