Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zomers Zonnetje

Zomers Zonnetje

Thuis & wonen
Zomers Zonnetje

Hou jij van bakken? Op Flairathome.nl vind je elke week de ‘Bake van de week’. De ‘Bake van de week’ wordt speciaal geselecteerd door het Net5 programma Bake my Day en is elke week weer een ander verrassend recept voor een heerlijk baksel. Bake my Day is vanaf 7 april dagelijks te zien is op Net5 om 19.55 uur.

HEADER-ZOMERS-ZONNETJE

Bake van de Week – Zomers Zonnetje

 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten
225 g patentbloem + extra om te bestuiven
5 el witte basterdsuiker
1 mespunt zout
100 g boter, op kamertemperatuur
3 pruimen, in partjes
50 g bramen
50 g frambozen
1 el custardpoeder
1 ei, losgeklopt

Keukenmateriaal
bakplaat bekleed met bakpapier, deegroller

Bereiding
Meng in een kom de bloem met 2 eetlepel basterdsuiker en het zout. Doe de boter erbij en kneed met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg twee of drie eetlepels koud water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm een platte bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pruimen, bramen en frambozen voorzichtig met 2 eetlepels suiker en custardpoeder. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 40 cm Ø. Leg de lap op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Verdeel de vruchten over het deeg maar laat rondom ca. 7 cm vrij. Vouw de deegrand rondom losjes over de vruchten. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de taart in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Bekijk hieronder de aflevering van Bake my Day waarin het Zomers Zonnetje gemaakt wordt.

Shoppen is altijd een goed idee