We hebben weer een recept voor een heerlijke winterse stamppot voor je klaar staan. Dit keer met zoete aardappelen en radijsjes. In de video zie je hoe Sofie de stamppot stap voor stap maakt. Eet smakelijk!
Zoete aardappelstamppot met radijsjes
Voor 2 personen
Dit heb je nodig
450 gr zoete aardappels
200 gr radijsjes
1 sjalotje
1 el creme fraiche
zout/peper
50 gr rucola
Zo maak je het
Schil de zoete aardappels en snijd eventueel in tweeën. Zet een pan water op en kook de zoete aardappels circa 15-20 minuten. Snijd de ui en radijsjes in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en de radijsjes circa 5 minuten en zet dan het vuur uit. Stamp de gekookte zoete aardappels fijn met een snufje zout en peper en crème fraîche. Voeg vervolgens de ui, radijsjes en de rucola toe en meng alles door elkaar.
Eventueel nog serveren met een tartaartje, een stukje rookworst of een stukje kipfilet.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie
Zie ook: