Met zoete aardappel maak je de lekkerste en gezondste gerechten. Sofie laat je in de video zien hoe je deze heerlijke zoete aardappelrosti maakt. Lekker met een salade!
Zoete aardappelrosti
Voor 2 personen
Dit heb je nodig
450 gr zoete aardappels
1 klein uitje
2 kleine eieren of 1 grote
1 tl paprikapoeder
2 tl bloem
snufje zout en peper
Zo maak je het
Snijd de lelijke plekjes van de zoete aardappels en was ze vervolgens onder de kraan. Rasp de zoete aardappels en snijd het uitje fijn. Meng in een kom de geraspte zoete aardappel met het uitje, het ei/de eieren, de kruiden en de bloem. Giet een scheutje olie in een pan en schep 2 of 3 lepels van de geraspte aardappel in de pan zodat er 2 of 3 rostikoekjes ontstaan. Bak de rostikoekjes circa 3 minuten per kant.
Serveer de rostikoekjes met dille.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie