Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo gemaakt: zoete-aardappelkoekjes

Zo gemaakt: zoete-aardappelkoekjes

Thuis & wonen
Zo gemaakt: zoete-aardappelkoekjes

Met zoete aardappel kun je heel veel lekkere dingen maken. Zo ook deze zoete koekjes. Ze zijn zo gemaakt en superlekker. Hou je van pittig? Voeg dan een rode peper of wat cayennepeper toe. Ook lekker met wat geraspte kaas.

Zoete-aardappelkoekjes

Voor 2 personen
Tijd: 25 min

Dit heb je nodig
  • 2 grote zoete aardappels (circa 450-500 g)
  • 1 sjalotje
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • snufje zout en peper
  • 1 tl Provençaalse kruiden
Zo maak je het
Je kunt de zoete aardappels schillen, maar ik doe dat nooit. Schil je ze niet, snijd dan wel de lelijke plekjes weg. Rasp de zoete aardappels met een rasp of een keukenmachine. Snijd het uitje fijn en voeg die toe aan de aardappel. Meng in een kom de aardappel, het sjalotje, de eieren, bloem en de kruiden. Giet een scheutje olie in een pan. Schep 2 à 3 lepels van het aardappelmengsel in de pan en bak daar 2 of 3 koekjes van. Bak de zoete-aardappelkoekjes ongeveer 3 minuten per kant.
Eet smakelijk! sopie_150pxSofie

Shoppen is altijd een goed idee