Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo zorg je voor een gratis upgrade in het vliegtuig

Zo zorg je voor een gratis upgrade in het vliegtuig

Zo zorg je voor een gratis upgrade in het vliegtuig

Een vliegreis is vooral met verre reizen vaak niet te voorkomen, maar erg comfortabel is het in de meeste gevallen niet. Nu hangt er aan een ticket voor de business class vaak een pittig prijskaartje, maar er zijn genoeg manieren die de kans op een gratis upgrade verhogen. Lees je mee?

Lees ook: Hier letten stewardessen op als je het vliegtuig in stapt

Stiekem droomt iedereen weleens van een luxe vlucht met alles erop en eraan. Een comfortabele stoel die je kunt verstellen, een heerlijke maaltijd met champagne en natuurlijk niet te vergeten: de goodiebag. Helaas kunnen weinigen het maar veroorloven, want erg prijzig is het zeker. Toch zijn er een aantal tips waarmee jouw droom opeens een stuk dichterbij komt.

Zorg dat je er op tijd bent

Wanneer het hartstikke druk in de rij is, zal de kans klein zijn dat je een upgrade krijgt. Maar wanneer jij op het juiste moment aankomt en de rij rustig is, is dit het moment om je slag te slaan en je beste beentje voor te zetten.

Zie er netjes uit

Een joggingspak zit natuurlijk heerlijk tijdens een lange vlucht, maar wanneer jij er chique uitziet zal je sneller een plekje in de business class krijgen. Wanneer je ook nog eens zorgt dat het net lijkt alsof je iets belangrijks hebt, zullen ze bij de balie eerder geneigd zijn om je een voorkeursbehandeling te geven.

Spaar de frequent flyer miles

Loyaliteit wordt beloond, ook tijdens het vliegen. Wanneer jij steevast met dezelfde vliegtuigmaatschappij vliegt, kun je namelijk sparen met frequent flyer miles. Hiermee heb je sneller kans op upgrades, lounges en gratis spullen. Een plek in de business class was nog nooit zo makkelijk.

Wees gewoon aardig

Je bereikt misschien nog wel het meest door gewoon aardig en vriendelijk te zijn. Wanneer jij chagrijnig bent en je je afreageert op de mensen die voor een upgrade kunnen zorgen, zul je merken dat de overgebleven plek in de business class niet aan jou wordt gegeven. Wees gewoon aardig, maak een praatje met ze, toon belangstelling en je zult zien dat ze aan jou denken wanneer die ene stoel leeg blijkt te zijn.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Style Today Beeld: iStock