Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo worden je gebakken aardappeltjes áltijd heerlijk krokant

Zo worden je gebakken aardappeltjes áltijd heerlijk krokant

Zo worden je gebakken aardappeltjes áltijd heerlijk krokant

Gebakken aardappeltjes zijn net even iets specialer dan gekookte piepers, maar hoe krijg je ze zo heerlijk krokant?

Lees ook: Lekker op de barbecue: gepofte aardappel met tomatensalsa en avocado

Het begint allemaal al in de supermarkt. De Bildstar- of Doré-aardappel is de beste keuze voor het maken van gebakken aardappeltjes. Want deze kunnen de heerlijke combinatie van zacht vanbinnen en knapperig van buiten krijgen – en ja, dat wíl je.

Tip! Krijg nu €10 korting bij een AH.nl bestelling met deze kortingscode

De eerste stap is het koken van de aardappels. Gooi een flinke snuf zout in het water, zodat de aardappels meteen al wat smaak krijgen. Als ze gekookt zijn, is het belangrijk om de aardappels eerst goed af te drogen voor je ze in de koekenpan gooit. Want door ze vochtig te laten, gaan ze eerder stomen dan krokant bakken. Laat ze dus helemaal opdrogen op een theedoek, dit kan wel 30 minuten duren.

Nu kun je gaan bakken! Belangrijk is dat de pan héél heet is en je voldoende vet gebruikt. De aardappels zijn immers al gekookt, het enige wat je hoeft te bereiken is dat bewuste crispy laagje. Als je ze in hapklare stukken snijdt en het vuur niet te hoog zet, hebben de aardappeltjes zo’n 30 minuten nodig in de koekenpan.

En daar zijn je krokante aardappeltjes. Serveer ze met een frisse salade en een flinke dot mayonaise, en je zult gegarandeerd blije gezichten aan tafel hebben. Eet smakelijk!

 Like ons! Voor al je huishoudtips handig op een pagina: www.facebook.com/flairathome