Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo weet je precies wanneer je fruit rijp is

Zo weet je precies wanneer je fruit rijp is

Zo weet je precies wanneer je fruit rijp is

Het is altijd weer een tough call: Is de meloen al rijp? En wanneer kun je die banaan het beste eten? Hier de antwoorden!

Je fruit is rijp…

  • Banaan: als de schil een paar bruine vlekken begint te krijgen. Is je banaan helemaal bruin geworden? Zó maak je hem weer geel!
  • Peer: als hij zoet ruikt, zacht aanvoelt (maar niet te zacht) en een paar kleine, lichtbruine plekken heeft.
  • Avocado: als het pitje op de avocado makkelijk te verwijderen is. Als hij té vast zit, is hij nog niet rijp.
  • Tomaten: wanneer de schil ‘meerekt’ (maar niet kapotgaat) als je zachtjes in de tomaat drukt.
  • Aardbeien: als ze ruiken zoals ze zouden moeten smaken. Daarnaast moeten ze een mooie, felrode kleur hebben.
  • Perzik: ook hier geldt dat ze moeten ruiken zoals ze smaken. De perzik moet zacht aanvoelen, maar niet té zacht.
  • Vijgen: als ze ietwat zacht aanvoelen, kleine rimpeltjes en een bruine kleur hebben.
  • Kersen: als ze een mooie, donkere kleur hebben, zijn ze rijp.
  • Ananas: wanneer hij zwaar aanvoelt, zoet ruikt en gezonde groene bladeren heeft.
  • Meloen: hier geldt hetzelfde als bij een ananas, op de groene bladeren na dan.
  • Watermeloen: als hij wat zwaarder aanvoelt en hol klinkt als je er zachtjes tegenaan tikt. Hij ruikt ook redelijk zoet.

Wist jij dit?

Lees ook: