Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo weet je precies wanneer je fruit rijp is

Zo weet je precies wanneer je fruit rijp is

Thuis & wonen
Zo weet je precies wanneer je fruit rijp is

Het is altijd weer een tough call: Is de meloen al rijp? En wanneer kun je die banaan het beste eten? Hier de antwoorden!

Je fruit is rijp…

  • Banaan: als de schil een paar bruine vlekken begint te krijgen. Is je banaan helemaal bruin geworden? Zó maak je hem weer geel!
  • Peer: als hij zoet ruikt, zacht aanvoelt (maar niet te zacht) en een paar kleine, lichtbruine plekken heeft.
  • Avocado: als het pitje op de avocado makkelijk te verwijderen is. Als hij té vast zit, is hij nog niet rijp.
  • Tomaten: wanneer de schil ‘meerekt’ (maar niet kapotgaat) als je zachtjes in de tomaat drukt.
  • Aardbeien: als ze ruiken zoals ze zouden moeten smaken. Daarnaast moeten ze een mooie, felrode kleur hebben.
  • Perzik: ook hier geldt dat ze moeten ruiken zoals ze smaken. De perzik moet zacht aanvoelen, maar niet té zacht.
  • Vijgen: als ze ietwat zacht aanvoelen, kleine rimpeltjes en een bruine kleur hebben.
  • Kersen: als ze een mooie, donkere kleur hebben, zijn ze rijp.
  • Ananas: wanneer hij zwaar aanvoelt, zoet ruikt en gezonde groene bladeren heeft.
  • Meloen: hier geldt hetzelfde als bij een ananas, op de groene bladeren na dan.
  • Watermeloen: als hij wat zwaarder aanvoelt en hol klinkt als je er zachtjes tegenaan tikt. Hij ruikt ook redelijk zoet.

Wist jij dit?

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee