Het is altijd weer een tough call: Is de meloen al rijp? En wanneer kun je die banaan het beste eten? Hier de antwoorden!
Je fruit is rijp…
- Banaan: als de schil een paar bruine vlekken begint te krijgen. Is je banaan helemaal bruin geworden? Zó maak je hem weer geel!
- Peer: als hij zoet ruikt, zacht aanvoelt (maar niet te zacht) en een paar kleine, lichtbruine plekken heeft.
- Avocado: als het pitje op de avocado makkelijk te verwijderen is. Als hij té vast zit, is hij nog niet rijp.
- Tomaten: wanneer de schil ‘meerekt’ (maar niet kapotgaat) als je zachtjes in de tomaat drukt.
- Aardbeien: als ze ruiken zoals ze zouden moeten smaken. Daarnaast moeten ze een mooie, felrode kleur hebben.
- Perzik: ook hier geldt dat ze moeten ruiken zoals ze smaken. De perzik moet zacht aanvoelen, maar niet té zacht.
- Vijgen: als ze ietwat zacht aanvoelen, kleine rimpeltjes en een bruine kleur hebben.
- Kersen: als ze een mooie, donkere kleur hebben, zijn ze rijp.
- Ananas: wanneer hij zwaar aanvoelt, zoet ruikt en gezonde groene bladeren heeft.
- Meloen: hier geldt hetzelfde als bij een ananas, op de groene bladeren na dan.
- Watermeloen: als hij wat zwaarder aanvoelt en hol klinkt als je er zachtjes tegenaan tikt. Hij ruikt ook redelijk zoet.
Wist jij dit?