Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó voorkom je dat je nu al stress hebt voor de feestdagen

Zó voorkom je dat je nu al stress hebt voor de feestdagen

Zó voorkom je dat je nu al stress hebt voor de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Sinterklaas en kerst zijn super gezellig, maar het brengt ook de nodige stress met zich mee. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken en zo kun je ze voorkomen.

Cadeautjes

Geef jij cadeautjes tijdens de feestdagen? Zorg dan dat je ruim op tijd begint. Het uitzoeken kan al behoorlijk wat stress opleveren. Laat staan als de cadeaus dan nog eens vertraging hebben en misschien niet eens op tijd geleverd kunnen worden.

Geld

Voor al die cadeaus heb je ook geld nodig. December is een dure maand en daar kan behoorlijk wat stress van komen. Misschien heb je minder te besteden, maar hoe kom je dan alsnog aan leuke cadeautjes? En hoe zorg je dan ook nog eens voor een heerlijk kerstdiner? Het hoeft niet zo duur te zijn als dat je misschien zou denken. Bij de meeste websites kun je een prijsgrens instellen. Zo zie je alleen nog maar de cadeaus die binnen jouw budget vallen. Ook zou je zelf iets kunnen maken. Het internet staat vol met leuke DIY’s. Ook het eten hoeft niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar aanbiedingen of stel voor dat iedereen een gerecht meeneemt.

Gespreksonderwerpen

Je zult het vast herkennen: iedereen zit gezellig aan tafel en opeens komt er weer iemand met van die vervelende vragen of een gevoelig onderwerp. Hierdoor kan de sfeer makkelijk in discussies kunnen omslaan. De gezellige sinterklaas- of kerstsfeer is dan ver te zoeken. Bedenk daarom van te voren al een aantal gespreksonderwerpen. Als je merkt dat de sfeer omslaat kun je die onderwerpen inzetten. Je kunt ook aangeven dat je een bepaald onderwerp liever niet op dat moment bespreekt.

Drukke maand

December is een drukke maand. Het begint met pakjesavond, daarna de kerstdagen en als laatst ook nog eens Oudjaarsdag. Al die dagen kunnen best vermoeiend zijn. Het is dus belangrijk om grenzen te stellen. Denk hierbij goed aan jezelf. Wat wil je wel doen en wanneer heb je liever een rustige dag. Moe zijn na een gezellige dag of avond is normaal, maar uitgeput de feestdagen uitkomen moet je zeker voorkomen.

Lees ook
In déze 6 tuincentra vind je de allermooiste kerstshows van Nederland

Perfectionisme

Wees tijdens de feestdagen zeker niet te streng voor jezelf. Uiteindelijk is het niet belangrijk dat jij de leukste cadeautjes geeft, de tafel het mooist gedenkt hebt en het lekkerste kerstdiner voorbereid hebt. Dat allemaal geeft behoorlijk veel stress. Het belangrijkste van de feestdagen is dat je geniet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images