Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lifehack! Zo verwijder je deze 6 typische vlekken uit de kleding van je kinderen

Lifehack! Zo verwijder je deze 6 typische vlekken uit de kleding van je kinderen

Thuis & wonen
Lifehack! Zo verwijder je deze 6 typische vlekken uit de kleding van je kinderen

Kinderen weten altijd thuis te komen met vlekken in hun kleding. De kleren gewoon in de wasmachine is niet altijd voldoende, zeker niet met lastige vlekken zoals grasvlekken of tomatensaus. Met deze tips krijg je die lastige vlekken er wel uit!

Gras

Lekker buiten gespeeld en nu onder de groene vlekken? Bij grasvlekken is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Hoe ouder de vlek, hoe lastiger het gaat worden! Probeer het met wat warm water en wasmiddel. Geen succes? Probeer het dan met alcohol of brandspiritus. Dep de vlek voorzichtig. Wat je ook kunt proberen is de vlek vochtig maken en insmeren met tandpasta en het dan in de was te gooien.

Inkt

Grote kans dat je kind van school komt met een balpen vlek in zijn kleding. Balpeninkt verwijder je het beste met brandspiritus, alcohol of citroensap.

Chocolade

Zit niet alleen het gezicht, maar ook het shirt van je kleine spruit onder de chocolade? Schraap de chocolade eerst zo goed mogelijk van het kledingstuk af met een mes. Spoel het daarna uit met koud of lauwwarm water. Is de vlek te hardnekkig? Dan kun je alcohol of glycerine proberen.

Kauwgom

Ai, ai, ai! Kauwgom op de kleding is geen pretje, maar gelukkig zit het niet in het haar! Leg het kledingstuk minstens een uur in de vriezer. Hierdoor wordt de kauwgom hard en kun je het makkelijker verwijderen.

Tomatensaus

Zit je kind na een lekker bord spaghetti helemaal onder de tomatensaus? Schraap de opgedroogde vlek eerst zo goed mogelijk van het kledingstuk. Meng dan wat warm water met een scheutje afwasmiddel en breng het aan op de vlek. De zeep kun je vervolgens weer verwijderen met een natte doek.

Bloed

Bloedneus gehad? Gebruik nooit warm water om bloed te verwijderen. Spoel de kleding eerst in koud water en laat het daarna weken in een sopje inweekmiddel of een ander wasmiddel met enzymen.

Lees ook:

Handig: zo verwijder je gelige zweetvlekken uit witte kleding

Video: Met dit trucje krijg je jouw witte sneakers supersnel schoon

Zo verwijder je wijnvlekken

Bron: libelle.be

 

Shoppen is altijd een goed idee