Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo veelzijdig zijn wattenstaafjes!

Zo veelzijdig zijn wattenstaafjes!

Zo veelzijdig zijn wattenstaafjes!

We gebruiken wattenstaafjes om onze oren mee schoon te maken, maar wist je dat ze ook heel handig zijn in je beautycase, de wasmachine of bij een vastzittende rits? 

Lippenstift

Voorkom uitgelopen lippenstift. Dep je wattenstaafje in een beetje transparante gezichtspoeder en veeg hiermee langs de rand van je lippen.

Mascara

Wil je meer volume in je wimpers? Ook dan komt een wattenstaafje met wat transparante gezichtspoeder goed van pas. Breng een laagje mascara aan, veeg vervolgens met het staafje gezichtspoeder over je wimpers en breng weer een nieuwe laagje mascara aan. Zo bouw je de mascara op en zien je wimpers er voller uit. Zo kun je qua oogmake-up extra uitpakken, bijvoorbeeld voor een feestje!

Parfum

Spray een beetje parfum op een wattenstaafje en doe het in een gesloten boterhamzakje. Gedurende de dag kun je het wattenstaafje achter je oren vegen of over je polsen. Zo breng je steeds een nieuw vleugje parfum aan, zonder het flesje mee te slepen in je handtas. Handig!

Sieraden

Dip een wattenstaafje in een beetje zeepsop en reinig hiermee je sieraden grondig. Door het wattenstaafje worden ze extra goed schoongemaakt, tot in de kleinste gaatjes.

Wasmachine

Maak regelmatig de gaatjes in de trommel van je wasmachine schoon met een wattenstaafje. Voor wie écht haar wasmachine gloednieuw wil houden. Het is wel  een tijdrovend klusje.

Schoenen

Dep een wattenstaafje in nagellakremover om gekke vegen op je schoen mee weg te poetsen.

Jukbeenderen

Schitterende jukbeenderen kun je creëren. Je hebt nodig: 3 wattenstaafjes. Leg een wattenstaafje onder je jukbeen en dep met de ander in je favoriete bronzer. Gebruik het eerst wattenstaafje als liniaal en teken een streep op je wangen met het wattenstaafje met bronzer. Het derde wattenstaafje laat je blanco, zodat je de bruine bronzer kunt vervagen.

Opgezwollen ogen

Dep een wattenstaafje in oogcrème en leg dit een nachtje in de vriezer. De volgende ochtend kun je het staafje met oogcrème gebruiken om het opgezwollen gevoel te laten af te nemen.

Haarkleur

Skip de kapper en werk zelf je haarkleur bij door een wattenstaafje in oogschaduw te deppen (een oogschaduw die matcht met jouw haarkleur) en vervolgens je uitgroei in te kleuren. Handig voor dat ene avondje uit of voor als je nog geen tijd hebt om langs de kapper te gaan.

Ritssluiting

Een vastzittende rits kun je eenvoudig weer loskrijgen door een wattenstaafje in olie te deppen en de rits mee in te smeren.