Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit bedrag geven we jaarlijks uit aan eten buiten de deur

Dit bedrag geven we jaarlijks uit aan eten buiten de deur

Dit bedrag geven we jaarlijks uit aan eten buiten de deur

Een hapje buiten de deur, een borrel in de kroeg om de hoek en voor alle gemak je eten thuis laten bezorgen: we gaan er naar verwachting in 2018 meer geld aan uitgeven dan dat we vorig jaar gedaan hebben. Was het vorig jaar gemiddeld 1.115 euro per persoon, zal het dit jaar zo’n 50 euro meer zijn.

Lees ook: AHA: dit zijn de regels voor het delen van de rekening als je uit eten gaat

Een restaurantje induiken is altijd verwennerij: je hoeft geen boodschappen te doen, hoeft je geen zorgen te maken dat een nieuw recept mislukt én blijft niet achter met een vieze keuken en de nodige afwas. Eten thuis laten bezorgen zorgt ook voor de nodige gemakken, want hoe fijn is het dat je zónder moeite een maaltijd in huis hebt en ‘m op de bank kan verorberen? Is en blijft fijn.

Jongeren en tweeverdieners

Naar verwachting van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) zullen we er in 2018 dan ook meer aan uitgeven dan in het afgelopen jaar. Vooral jongeren en tweeverdieners zullen er dieper voor in de buidel tasten, en als we de marktonderzoekers mogen geloven, gaan we er meer geld aan uitgeven dan voor de crisis. Even voor je beeldvorming: voor de crisis besteedde de Nederlandse consument gemiddeld 1.148 euro uit aan eten buiten de deur, in 2017 ging het om ruim 1.115 euro op jaarbasis en dit jaar zullen we er naar verwachting 1.163 euro aan uitgeven.

Lekker makkelijk

Vooral eten thuis laten bezorgen is in opmars, maar ook de versboxen van bijvoorbeeld supermarkten worden steeds populairder. Daarnaast is de verwachting dat we boodschappen voor de voorraadkast steeds vaker online zullen doen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock