Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó vaak zou je de hondenmand moeten verschonen

Zó vaak zou je de hondenmand moeten verschonen

Zó vaak zou je de hondenmand moeten verschonen

Wanneer is nou de laatste keer geweest dat je de hondenmand verschoond hebt? Het is misschien een klusje wat je snel uitstelt of zelfs vergeet om te doen. Je bent zeker niet de enigste, maar het je geliefde viervoeter verdiend ook af en toe een frisse mand. Dierendokter Kathy Backus vertelt aan PetMD dat je de hondenmand één keer per week moet schoonmaken.

Zo maak je de mand schoon

Heb je een wasbare hondenmand of -kussen? Dan zou je deze moeten wassen op minimaal 60 graden volgens de Britse hoogleraar Sally Bloomfield. Pas op je dat geen giftige schoonmaakmiddelen gebruikt bij het wassen. Kies voor het wassen een azijn of een mild wasmiddel. Op deze manier wordt de hondenmand schoon, maar blijft de hond wel zijn eigen geurtje ruiken.

Honden vinden het fijn om hun eigen geurtje te ruiken en houden niet van een wasmiddel met een sterke geur. Hun mand voelt dan niet meer als hun eigen plekje. Het kan zelf zo zijn dat ze niet meer in de mand willen.

Buiten drogen

Doe de hondenmand na het wassen niet in de droger, maar laat de mand buiten aan de lijn drogen. Zo voorkom je dat de mand krimpt.

Lees ook
Dít zijn de meest ondeugende hondenrassen

Geen wasbare hondenmand?

Is de hondenmand niet wasbaar? Dan kun je een paar keer per week met de stofzuiger over de mand gaan. Zo voorkom je dat de losse haren lang blijven liggen en gaan stinken. Zie je een vlek op de mand? Haal deze dan zo snel mogelijk weg met een vochtig doekje. Merk je dat de hondenmand stinkt? leg hem dan buiten om te luchten. Dit zou je eigenlijk één keer per week moeten doen. Op deze manier heeft je hond altijd een frisse mand.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images