Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo overleef jij de hooikoortshel van dit weekend

Zo overleef jij de hooikoortshel van dit weekend

Zo overleef jij de hooikoortshel van dit weekend

Heb jij last van hooikoorts? Maak je borst dan maar nat voor dit weekend. Als we de kranten moeten geloven wordt dit weekend “de hel voor hooikoortspatiënten”. Stuifmeel zou van heinde en verre en in alle vormen en maten onze kant op komen waaien. Zelfs windvlagen vol pollen uit Oekraïne zouden richting Nederland komen.

Waarom pollen uit Oekraïne erger zijn dan pollen uit bijvoorbeeld Duitsland, is ons een raadsel, maar voor nu is het vooral belangrijk om te weten: hoe vermijden we dikke ogen, rode loopneus en non-stop niezen? Hier de 5 gouden tips:

1. Terug in de tijd met zout water

Zorg voor je verstopte neus op grootmoeders wijze. Neussprays kunnen ervoor zorgen dat de huid in je neus droog en geïrriteerd raakt. Door je neus te spoelen met zout water, verhelp je dat kwaaltje. Vul een oud flesje neusspray met zout water en je hebt een organisch middeltje in een handomdraai.

2. Elke dag een andere outfit

Doe je schoenen en kleren meteen uit als je thuiskomt. Doe je dit niet, dan verspreid je de allergenen die zich aan je kleren hebben gehecht in huis. Je kan ook best ’s avonds een douche nemen én je haar wassen zodat je geen allergenen meeneemt in bed.

3. Even geen geknuffel met je hond of kat

Ook de pels van je hond en poes houdt heel veel pollen en andere allergenen vast. Als je beestje buiten is geweest, kan je het beste zijn pootjes en vacht schoonmaken. Wil je dat ritueel niet elke keer doorstaan, dan zal je het een tijdje zonder knuffels moeten doen.

4. Doe je work-out binnen

We weten het, we weten het: in het weekend wil jij -sporty spice- niets liever dan fietsen, wandelen of joggen 😉 Toch is het een beter idee om sport even binnenshuis te doen. Door tussen de pollen hevig in en uit te gaan ademen en je hartslag te versnellen, maak je je allergische reacties alleen maar erger. Binnen sporten dus – of een weekendje niet, je hebt een goed excuus.

5. Plan je dagen beter

Je kunt je natuurlijk niet het hele weekend binnen opsluiten, dus is het goed om te weten dat er niet de hele dag even veel pollen in de lucht hangen. Van 12 tot een uurtje of 5 heb je waarschijnlijk het meeste last, dus pluk de dag lekker vroeg of piek ’s avonds laat nadat je heerlijk hebt uitgeslapen en laat hebt geluncht. Allebei geen slecht vooruitzicht, toch?

 

Lees ook:

Bron: flair.be, NRC