Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo organiseer je een kinderfeestje thuis

Zo organiseer je een kinderfeestje thuis

Zo organiseer je een kinderfeestje thuis

Met een kinderfeestje hoef je niet per se de deur uit. Net zo leuk is het organiseren van een feestje thuis. Tips nodig? Met deze checklist staat niets een geslaagde fuif in de weg.

1.Uitnodiging

De voorpret begint natuurlijk met de uitnodiging. Leuk is om die vlak voor de verjaardag van je kind te maken, zodat hij of zij de kaartjes kan uitdelen op de verjaardag. Check wel bij de ouders of de uitnodiging goed is aangekomen.

2. Tijdstip

Geschikt tijdstip voor een kinderfeestje? Natuurlijk op de woensdagmiddag, maar ook op een zondagmiddag is leuk. Omdat een kinderfeestje voor kinderen best vermoeiend is, zijn drie uurtjes voldoende. Wil je het helemaal anders doen? Begin dan ’s avonds met het avondeten, bijvoorbeeld met pannenkoeken, en organiseer een spannende speurtocht in het donker. Zaklampen mee… spannend!

3. Spelletjes

Bedenk van tevoren wat je wilt gaan doen. Leuk zijn bijvoorbeeld de spelletjes van vroeger, zoals koekhappen, spijkerpoepen, snoepjes happen, stoelendans en ezeltje prik. Geef er een moderne twist aan. Wat te denken van donuts happen of stoelendans achterstevoren. Ook leuk: met z’n allen cake versieren!

4. Decoratie

Versier je huis met slingers, ballonnen en maak een feeststoel voor de jarige Jet. Een kleurrijk tafelkleed van plastic, zoals van de Hema, verhoogt de feeststemming ook meteen. Zet wat vrolijke bordjes en bekertjes op tafel en het feest kan beginnen. Ook leuk: geef het feest een thema. Bijvoorbeeld een prinsessenfeest voor je dochter en een ruimtefeest voor je zoon.

5. Hapjes en drankjes

Taart is lekker om mee te beginnen, maar kinderen eten er meestal maar een paar happen van. Klein gebak, zoals plakjes versierde cake, is daarom de truc. Of haal kleine soesjes of tompouces en maak hier een mooi bouwwerk van.  Tussendoor serveer je popcorn, chips en natuurlijk snoep. Tot slot zijn natuurlijk patat en pannenkoeken favoriet bij iedereen.  En qua drinken? Houd het lekker simpel en ga voor limonade met vrolijke rietjes. 

 6. Cadeautjes

Het hoogtepunt van het feestje is natuurlijk het krijgen van de cadeautjes. Leg ze allemaal in een mand en ga gezellig met limonade en taart aan tafel zitten. Laat je kind daarna de cadeautjes uitpakken.