Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó maak je de mooiste foto’s met je smartphone!

Zó maak je de mooiste foto’s met je smartphone!

Zó maak je de mooiste foto’s met je smartphone!

Kan jouw Instagram-account wel een upgrade gebruiken, maar beschik je niet over de tools om van iedere situatie een professionele foto te schieten? Niet getreurd, want ook met je smartphone kun je zeer veel likeable content creëren!

Een professioneel fotodagboek waarbij de belichting goed is, de kleuren helder zijn en de foto’s van al je herinneringen een mooi geheel vormen, zijn dichterbij dan je denkt. Ook zonder allerlei dure lenzen is het mogelijk, en zelfs een statief hoeft er niet aan te pas te komen. Hoe? Zo!

Maak je foto’s in daglicht
Wacht niet met het nemen van een foto tot het donker is, maar probeer zoveel mogelijk content bij daglicht te schieten. Speel met verschillende lichtinvallen en tijdstippen, want hiermee kun je een foto een bepaald gevoel geven. In de ochtend is het licht heel crispy, en tijdens golden hour creëer je foto’s met heel veel sfeer en warmte.

NEW OUTFIT POST on the blog about two items that have hit refresh on my basics @oroton #orotonspring #sp

A post shared by Jasmine Dowling (@jasminedowling) on

Laat de zoom voor wat hij is
Het is heel verleidelijk om lekker in te zoomen, zodat je niet van je plaats hoeft te komen en toch een close kiekje kunt schieten. Maar probeer de zoomfunctie van je telefoon zoveel mogelijk met rust te laten! Want de beeldkwaliteit wordt er niet beter van. Integendeel. Die vervelende korrelige foto’s worden juist door inzoomen veroorzaakt!

⭐️ // #bycharlotte "star" necklace via @theiconicau ✔️

A post shared by Andy Csinger (@andicsinger) on

Fotografeer naast een open raam
Als je binnen foto’s maakt – de perfecte office flatlay bijvoorbeeld – is het soms lastig om met een goede lichtinval te kunnen werken. Laat de lampen zoveel mogelijk uit, want die geven je foto’s een rare gelige gloed die niet erg mooi zijn. Speel in plaats daarvan met licht van buiten! Maak een kleine set-up naast het open raam, en haal dat fijne daglicht naar binnen.

Niet zo flashen
Nog zo’n functie die je te pas en te onpas gebruikt in de veronderstelling dat het je foto’s goed doet: de flash! Maar ook hierbij geldt: probeer deze zo min mogelijk te gebruiken. Want vaak wordt je foto hierdoor ontzettend overbelicht en krijgt je gezicht de vreemdste kleuren. Ook vreemde kanten van je gezicht kunnen ineens belicht worden, en dat zorgt nou juist vaak voor onflatteuze foto’s. Donkere foto’s kunnen soms juist ook voor mysterieuze sferen zorgen, en schaduw kan ook best prima werken. Alles beter dan een creepy overbelicht gezicht, non?

Klik, klik, klik
Wees niet precies tijdens het nemen van een foto. Zodra je de goede hoek gevonden hebt en je de flatlay klaar hebt liggen, is het ’t handigst om heel veel snaps te maken. Dit geldt ook bij het nemen van een selfie – als we de queen of selfies Kim Karashian moeten geloven. Het duurt vaak even tot je de perfecte foto gevonden hebt, dus wees niet bang om lekker los te gaan! Daar haal je alleen maar voordelen uit, want zo heb je ook nog een voorraadje voor tijdens saaie dagen waarbij er geen fotogeniek momentje voorbij komt.

Wassup LA #AmericanDays

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

Bouw een studiohoekje in je huis
It’s all in the details. De mooiste ondergrond, de fijnste details, bloemen, een stukje van een mooi vloerkleed… Je kunt het zo gek niet bedenken, maar het heeft invloed op de uitstraling van je foto. Bedenk dus voor je aan de slag gaat wat voor effect je wilt hebben met je foto en bouw een kleine studio in je huis. Nothing fancy, maar kies een hoekje waar je een set-up maakt met een goede ondergrond en fijn licht. Zo creëer je ook gelijk een eenheid in je fotogalerij, en heb je altijd een likeable feed!

D E A R N E W W E E K , L E T ' S G O #letsgetthingsdone #odernichtoderdoch @odernichtoderdoch.de

A post shared by Jolielot I Marlot Willems (@jolielot) on


Lees ook: