Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je zelfgemaakte pesto

Zo maak je zelfgemaakte pesto

Thuis & wonen
Zo maak je zelfgemaakte pesto

Wat eten we vandaag? Een lekker hoofdgerecht met pesto! Of ten minste een (tapas)hapje vooraf, mét pesto. En als je die zelf maakt, smaakt het veel lekkerder! Echt. 

Zelfgemaakte pesto

  • Pel een knoflookteentje en hak het fijn
  • Pluk de blaadjes van een basilicumplant of koop takjes basilicum in de supermarkt, hak de blaadjes grof met een mes
  • Doe het knoflookteentje en de gesneden basilicum in een keukenmachine, hier komt nog het een en ander bij:
  • Voeg een beetje zout en peper toe
  • Voeg 40 g geroosterde pijnboompitten toe
  • Voeg 40 g geraspte Parmezaanse kaas toe
  • Voeg 80 ml plantaardige olie toe
  • Doe er naar smaak een scheutje lekkere olijfolie bij
  • Voeg een theelepel suiker toe
  • Alle ingrediënten zitten nu in de keukenmachine, hoog tijd om te mixen!

 

Als je dit hebt gedaan, heb je heel lekkere, zelfgemaakte pesto. De pesto kun je een paar dagen goed houden, bijvoorbeeld  in een lege jampot. Buon appetito!

 

Lees ook:
Zelf kruidenboter maken
Hoe kook en bak ik met bakpapier?
Het lekkerste toetje ooit maak je zo

Shoppen is altijd een goed idee