Weleens van dit oosterse gerecht gehoord? Lékker joh! En je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Lees even mee hoe je het maakt.
De basisingrediënten voor Shakshuka zijn tomaten, uien, pepers en eieren. Het grappige is dat het overal ter wereld op een andere manier wordt klaargemaakt. Dit is onze manier:
Dit heb je nodig
voor 2 personen
- 2 gepelde en gesneden uien
- olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes of 3 verse tomaten
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 4 eieren (meer of minder kan natuurlijk ook)
- kruiden: 1 theelepel saffraan, bosje koriander, een paar snufjes cayennepeper, tijm, chilipoeder, peterselie, laurierblaadjes
Je kunt zelf kiezen welke kruiden je wilt gebruiken.
Zo maak je het
- Bak de uien even aan met olijfolie. Snijd ondertussen de knoflook en paprika fijn en voeg ze vervolgens toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel even pruttelen.
- Voeg nu alle kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
- Maak kleine kuiltjes in de saus en breek hierboven je ei. Het ziet er natuurlijk extra leuk uit als de dooiers heel blijven.
- Doe een deksel op de pan, zet het gasfornuis op een lage stand en controleer regelmatig. Laat ongeveer tien minuten staan en dan is je gerecht klaar!
Je kunt Shakshuka serveren met pitabroodjes, gewoon brood en/of salade. Eet smakelijk!
Lees ook: