Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je je huis brandschoon in dertig minuten

Zo maak je je huis brandschoon in dertig minuten

Thuis & wonen
Zo maak je je huis brandschoon in dertig minuten

Onverwacht bezoek krijgen is hartstikke leuk, want goed gezelschap is altijd welkom. Behalve wanneer je huis een complete chaos is en je door alle rondslingerende rotzooi niet eens meer een fatsoenlijke zitplaats kunt creëren. Paniek!

Hoe los je dit op? Wanneer de tijd dringt, kun je het beste slim omspringen met je schoonmaakplannen. Besteed je tijd goed, en voor je het weet zal je huis er weer aantoonbaar en verwelkomend uitzien.

Tip 1
Probeer niet té ambitieus te werk te gaan, en maak alleen de oppervlakten schoon die je visite ook daadwerkelijk zal zien.

Tip 2
Laat de boel even flink luchten! Gooi je ramen open en zorg ervoor dat die muffe lucht uit je huis verdwijnt. Een frisse geur binnenshuis doet al wonderen.

Tip 3
Een hele belangrijke: maak de toilet schoon! Niets zo verschrikkelijk als een vieze wc, wanneer je ergens te gast bent.

Tip 4
Zorg ervoor dat de woonkamer sowieso netjes oogt. Natuurlijk kun je het niet voor elkaar krijgen om de gehele woonkamer stofvrij te krijgen, maar laat het oppervlak er netjes uit zien. Verzamel dus snel álle rondslingerende verpakkingen en gooi ze in de prullenbak. Stapel tijdschriften op en maak de bank vrij van verdwaalde sokken. Ga daarna als een gek met de stofzuiger aan de haal. Binnen no time lijkt je huis weer spic en span.

Tip 5
Ten slotte: zorg dat je gang ook netjes is. Hier komt je bezoek binnen en dus zal een rommelige gang meteen een onverzorgde aanblik geven. Zet je schoenen netjes op een rij en hang de jassen aan de kapstok.

Wedden dat je dit binnen een half uurtje gedaan krijgt?

Bron: Helpling

 

Shoppen is altijd een goed idee