Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je eggs benedict

Zo maak je eggs benedict

Thuis & wonen
Zo maak je eggs benedict

Eggs benedict of ‘eggs bene’ zoals chef Gabrielle Hamilton ze in het filmpje het noemt… Een heerlijk gerecht om te bestellen als ontbijtje of lunch. Daag jezelf uit en maak eggs benedict thuis, homemade uit eigen keuken.

Eggs benedict

Eggs benedict is een zacht gepocheerd eitje onder een dekentje van Hollandaise, geserveerd op een bedje van brood (English muffins) met een lik boter. Extra lekker met een plakje knapperig gebakken ham of spek tussen het broodje en het ei. Verrukkelijk! Bekijk de video hierboven.

Hollandaisesaus maken

  • 3 eierdooiers
  • 10 ml witte azijn
  • 60 ml witte wijn
  • 75 g gesmolten boter

Klop de eierdooiers en meng de azijn en wijn erdoorheen. Goed kloppen met een garde. Plaats vervolgens het pannetje op laag vuur en blijf kloppen tot het een mooie egale saus wordt. Ziet het er goed uit? Dan haal je het pannetje van het vuur en voeg je een beetje zout toe. Giet al kloppend met de garde langzaam de gesmolten boter bij de saus. Blijf goed kloppen tot het een mooie romige saus is. Tot slot een eitje pocheren, ook zo gepiept! Bekijk deze handige video.

Lees ook:

 

Bron: Culy.nl, 24Kitchen

Shoppen is altijd een goed idee