Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je een te harde avocado in 10 minuten rijp

Zo maak je een te harde avocado in 10 minuten rijp

Thuis & wonen
Zo maak je een te harde avocado in 10 minuten rijp

Liefhebbers van de groene heerlijkheid kennen het probleem maar al te goed: je hebt elke avocado in de supermarkt betast en ze zijn stuk voor stuk te hard om op te eten. En je hebt zó veel zin in guacamole.

Een paar trucjes

Avocado’s doen er soms alles aan om ons het leven zuur te maken, maar met een paar trucjes zijn we ze te slim af. Zo ontdekten we eerder bijvoorbeeld al een manier om een avocado in 2 seconden te schillen. Dit keer zijn we te weten gekomen hoe je een avocado die nog niet rijp is toch zacht kunt maken. Zo ga je te werk:

1. Wikkel de avocado in aluminiumfolie.
2. Leg het op een bakplaat in de oven.
3. Bak 10 minuten op 90 à 100 graden.
4. Laat je avocado afkoelen, ét voilà!

Simpel toch? De verklaring ligt bij etheen, een gas dat in avocado’s zit en dat het rijpingsproces stimuleert. Doordat de avocado deze gassoort gaat uitstoten in de oven en de aluminiumfolie ervoor zorgt dat het gas rond de avocado blijft hangen, wordt het rijpen versneld. Easy does it!

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee