Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó maak je een natuurlijke luchtverfrisser

Zó maak je een natuurlijke luchtverfrisser

Zó maak je een natuurlijke luchtverfrisser

Natuurlijk wil je dat je huisje lekker ruikt, alleen zitten de luchtverfrissers die je in de winkel kunt kopen barstensvol met chemicaliën. Dat is dus helemaal niet fijn om in te ademen.

Er zijn volledig natuurlijke en goedkopere manieren om je huis lekker te laten ruiken! En het goede nieuws is: waarschijnlijk heb je de benodigdheden al gewoon in huis!

Natuurlijke wierook natuurlijke wierrook

Met wierook kun je je kamer in bijzondere geuren hullen. Wist je dat je zelf ook een heerlijke geurbundel kunt maken? Het is niet moeilijk! Kies een aantal van je favoriete kruiden en bloemen. Denk bijvoorbeeld aan salie en rozemarijn, of andere geurende planten zoals lavendel, rozenblaadjes, jeneverbes en citroengras. Bind de basis van de kruiden samen met behulp van een stukje natuurlijk katoenen touw. En wikkel de bundel strak, ook in het midden en bovenaan. Hang dit twee tot vier weken te drogen. Als het goed gedroogd is, kun je het aansteken en wandelen door de verschillende ruimtes in je huis waar je wat extra geur wilt hebben.

Breng buiten naar binnen

Planten zijn van nature uitstekende luchtreinigers. Laat planten het werk doen en zet in elke kamer een prachtige plant! Op deze manier zal de lucht in je huis constant verfrist worden. Een lepelplant of Areca zijn prima luchtzuiverende planten die weinig verzorging nodig hebben. Op airsopure.nl vind je nog meer planten die de ruimte verfrissen.

Citrus pruttelpotje

Een pruttelpotje is een uitstekende manier om de lucht van de lente in huis te halen. Snij een paar citroenen en/of sinaasappels en laat ze koken in een laagje water op het fornuis. De heerlijk frisse, lichte geur zal zich langzaam door het hele huis verspreiden. Wil je er echt zeker van zijn dat je hele huis citroentjesfris ruikt? Giet dan de dampende vloeistof in glazen potten en zet die her en der in huis.

Homemade luchtverfrisser

Vul een plantenspuit met 1/2 kopje zuivere alcohol, gedestilleerd water en een paar drupjes essentiële olie zoals salie, rozemarijn, citroenmelisse of lavendel. Laat het mengsel 1-3 uur trekken. Hierna kun je naar hartenlust je kamers hullen in een heerlijk aroma. Deze homemade luchtverfrisser zou tot een week goed moeten blijven, maar bewaar het voor de zekerheid in de koelkast.

Lees ook: