Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo lief: op dit tropisch eiland kun je met puppy’s spelen

Zo lief: op dit tropisch eiland kun je met puppy’s spelen

Zo lief: op dit tropisch eiland kun je met puppy’s spelen

Een vakantie naar een tropisch eiland is natuurlijk al genieten. Maar stel dat je daar óók nog eens met puppy’s mag spelen. Too good to be true? Op het Caribische eiland Providenciales kan het!

Lees ook: Video: Deze ijslikkende puppy doet je smelten!

Bedenkster Jane Parker-Rauw kwam met het idee toen ze heel veel puppy’s op straat zag zwerven. Daar wilde ze iets aan doen. “People really didn’t know what to do with them,” vertelde ze aan ABC News. “They’d be just roaming in packs, and there was not really anything here to help.”

Toeristen
Daarom bedacht ze Potcake Place, een plek die het mogelijk maakt om deze hondjes te adopteren. Ze merkte al snel dat veel zwerfhonden erg bang waren voor mensen. Om dit op te lossen, zorgde Jane ervoor dat toeristen de puppy’s elke morgen een uurtje mogen uitlaten. Zo is het nog niet te warm voor de hondjes én raken ze meer gewend aan mensen. Een win-winsituatie dus!

Géén excursie
Ze maakt wel duidelijk dat het echt géén excursie is: “We’re doing this solely for the benefit of the dogs.” En dat het helpt, dat is duidelijk. De beestjes zijn nu veel minder angstig en beginnen zelfs te kwispelen als ze mensen zien. Wat een goed initiatief!

Bron: ABC News | Beeld: Instagram

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10