Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó lang kun je kleding dragen voor het in de was moet

Zó lang kun je kleding dragen voor het in de was moet

Thuis & wonen
Zó lang kun je kleding dragen voor het in de was moet

Het doen van de was is nooit echt onze hobby geweest. We zullen dan ook niet ontkennen dat we wel eens een truitje hebben laten krimpen, of bij een witte was een roze sok hebben gedaan. Maar omdat we tóch ambiëren om ooit een volwaardig huisvrouw te worden, hebben we een aantal ‘wijze was lessen’ op een rijtje gezet. Take note!

Sommige kleding hoef je namelijk helemaal niet zo vaak in de wasmachine te gooien als je zou denken, terwijl andere kledingstukken juist best vaker een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Met deze tips verleng je de levensduur van je favoriete jeans of blouse. Voor eens en voor altijd duidelijkheid!

Jeans
Probeer je spijkerbroeken zo min mogelijk te wassen. Door ze niet na een keer dragen in de wasmachine te gooien, blijft de stof veel langer mooi. Een klein vlekje verwijder je gemakkelijk met de hand. Ruikt je broek niet helemaal fris meer? Laat deze dan eventjes luchten. Ook textielverfrissers doen wonderen voor je favoriete jeans!

Truien en T-shirts
Voor bovenkleding geldt de regel dat je ze niet gelijk in de was hoeft te gooien, maar je niet dagenlang in dezelfde shirts kunt rondlopen. Tenminste, als je lekker wilt blijven ruiken. Truien kun je best vijf keer dragen, voor je ze in de wasmand gooit. T-shirts kun je beter iets sneller verschonen, namelijk na een à twee keer dragen.

Sportkleding
Misschien een open deur, maar na een uurtje zweten in de sportschool mogen je sportkleertjes gelijk de was in. Sla dus een aantal shirts en broeken in, zodat je wél gewoon kunt gaan sporten wanneer er een setje in de was zit. No excuses! 😉

Jassen
Vaak was je al je winterjassen pas nadat het winterseizoen voorbij is, maar dit zou best ietsje vaker mogen. Winterjassen draag je gedurende de koude maanden iedere dag, waardoor het wel zo fris is om ze tussendoor een opfrisbeurt te geven. Dit geldt ook voor mutsen, wanten en sjaals. Denk maar eens aan alle plekken waar je die even neergelegd hebt…

Bron: Knack Weekend

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee