Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo lang duurt de perfecte vakantie volgens de wetenschap

Zo lang duurt de perfecte vakantie volgens de wetenschap

Zo lang duurt de perfecte vakantie volgens de wetenschap

Ooit het gevoel gehad dat je een vakantie nodig hebt wanneer je juist terugkomt van vakantie? Je bent niet alleen. Een vakantie kan soms echt vermoeiend zijn, zeker wanneer je een avontuurlijk type bent. De wetenschap heeft het perfect aantal dagen vakantie bepaald en dat is korter dan de meeste mensen zouden vermoeden. 

Lees ook: Zo voorkom je dat je ziek wordt op vakantie

Een studie dat gepubliceerd werd in the journal of Happiness Studies meent dat een vakantie van iets langer dan een week ideaal is voor je gezondheid en welzijn. Een korte vakantie geeft misschien maar juist een kort voorsmaakje en een lange vakantie is dan weer te veel werk om te plannen. Een vakantie van 8 dagen zou ideaal zijn voor reizigers.

Dat komt doordat we ons beter zouden kunnen aanpassen aan de vakantiemodus, zowel mentaal als fysiek. Zo zagen de onderzoekers dat de vakantiegangers gelukkiger werden tijdens de eerste dagen en hun absolute piek bereikten op de achtste dag.

De onderzoekers ontdekten dat een vakantie van 8 dagen alles in huis heeft om te bekomen van een stressvolle periode op het werk en je aan te passen aan de vakantiesfeer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock