Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo kom je af van die vieze koffie-adem!

Zo kom je af van die vieze koffie-adem!

Zo kom je af van die vieze koffie-adem!

Wat zou je (werk-)dag zijn zonder koffie? Even een lekker bakkie om je ochtend mee in te luiden, of halverwege de dag om je energielevel een snelle boost te geven. Alleen jammer dat je er zo’n droge mond van krijgt.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je koffieverslaafde teamleider buigt half over je heen om je iets te laten zien op je computer en je onmiddellijk zijn muffe, oude koffie-adem. Ruik je zelf ook zo uit je giecheltje, vraag je je bezorgd af? Het antwoord daarop is kort en pijnlijk: ja.

Bacteriën

De bittere smaak in de achterkant van je mond wordt veroorzaakt door twee dingen. Ten eerste vermindert cafeïne de speekselproductie in je mond, waardoor je sneller een droge mond krijgt. Je speeksel is belangrijk, want het spoelt de etensresten in je mond weg en voorkomt daardoor een slechte adem. Verder heeft koffie een relatief hoge zuurtegraad, waardoor de pH-waarde van je mond wordt verlaagd. Daardoor kunnen bacteriën beter groeien en krijg je eerder een slechte adem.

koffie5

copyright: giphy

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, stimuleren melk en suiker het broedproces van de bacteriën, dus als jij graag een latte met twee klontjes suiker drinkt, ben je dubbel de pineut.

Remedie

Je zou natuurlijk je dagelijkse koffie’tje(s) kunnen schrappen, maar wat ook kan is gewoon een appel eten. Appels bevatten namelijk een enzym dat slechte bacterien in je mond tegen te gaan. Een paar stukjes appel is vaak al voldoende. Drink daarnaast ook nog een glas water om de boel een beetje te hydrateren en je hebt de hele dag een frisse adem. Bovendien eet je dan ook nog eens ongemerkt meer fruit én drink je meer water dan normaal #healthyliving 😉

 

Lees ook:

Bron: Esquire.nl