Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lang leve de liefde: met déze handige tips blijft jouw valentijnsboeket langer mooi

Lang leve de liefde: met déze handige tips blijft jouw valentijnsboeket langer mooi

Thuis & wonen
Lang leve de liefde: met déze handige tips blijft jouw valentijnsboeket langer mooi

Schaatsen, schaatsen en nog eens schaatsen: afgelopen weekend waren we zó in de ban van alle ijspret, dat we bijna zouden vergeten dat het zondag Valentijnsdag was. Heeft jouw geliefde je op 14 februari verrast met een prachtige bos bloemen? Dan wil je natuurlijk dat dit liefdevolle gebaar zo lang mogelijk goed blijft. Zo houd je jouw valentijnsboeket langer mooi.

Tips valentijnsboeket langer mooi

Charline Kempenaers van Fleurop geeft wat tips voor het behoud van je bloemen. Ten eerste raadt ze aan om het boeket weg te houden van de warmte: dus niet in de buurt van het zonnige raam (die is nu misschien ver te zoeken, maar komt er écht weer aan) of de verwarming. Ook het water zo nu en dan verversen helpt om de fleurigheid langer in huis te houden.

Rozen

Klinkt waarschijnlijk heel logisch allemaal en misschien wist je deze tips allang, maar ook voor de romantische rozen heeft ze nog een laatste aanbeveling. Deze soort houdt van een volle vaas, dus je kunt het beste niet te zuinig zijn met water. Charline: “En zorg dat er geen blaadjes in het water terechtkomen, want die maken slechte voeding aan voor de stengels.” Zo kun je nog een lange tijd genieten van dat vleugje romantiek in huis.

Droogbloemen maken

Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, zijn droogbloemen. In veel winkels kun je een kant-en-klaar bosje kopen, maar wist je dat je dat ook heel gemakkelijk zelf kunt doen? En we hebben een trucje voor je zodat je niet weken hoeft te wachten tot je die droogbloemen in een vaas kunt zetten. Oh, en ze doen het trouwens ook heel goed in een doorzichtig lijstje aan de muur.

Lees ook
Valentijnstip: zo zien rozen uit de supermarkt er veel chiquer uit

In de magnetron

Waarschijnlijk denk je aan vuur en rook als je denkt aan het stoppen van bloemen in de magnetron. Maar als je het goed (en voorzichtig) aanpakt, is het prima te doen. Het enige wat je nodig hebt zijn twee zware borden (die in de magnetron mogen), keukenpapier en een schaar. Vervolgens ga je zó te werk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee