Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo houd je je handtas mooi

Zo houd je je handtas mooi

Zo houd je je handtas mooi

Groot en klein, we kunnen er niet genoeg van hebben: handtassen. We gooien er ook graag van alles in en zo kan het al gauw een zooitje worden. Met deze tips houd je hem mooi.

Je handtas mooi houden

Het is handig om af en toe een grote schoonmaak te houden onder al je tassen. Notitieblokken, balpennen en visitekaartjes: je gooit ze in je tas en kijkt er vaak nooit meer naar om. Daarnaast is het niet goed om etenswaren te lang in je tas te bewaren. Zeker als je vaak van handtas wisselt en alleen je belangrijke spullen eruit haalt. Zó houd je je waardevolle tassen schoon en mooi.

Kledingroller

Dit is de simpelste manier om in één keer van alle koek- en broodkruimels die ooit in je tas zijn verdwenen af te komen. Haal natuurlijk eerst al je grote spullen eruit. Alle kleine dingetjes kun je ‘opvegen’ door met de kledingroller langs de randen en bodem van je tas te gaan. Vind je misschien ook nog een oorbelletje terug die je drie jaar geleden kwijtraakte.

Kranten in je tas

Je wilt natuurlijk niet dat je tas zijn mooie model kwijtraakt als je ‘m even niet gebruikt. Om hem in zijn originele vorm te houden, kun je er proppen van oude kranten of tissues in stoppen. Als je je tassen ophangt, hang ze dan op twee haakjes. Dit voorkomt een lelijke knak in het hengsel van je tas.

Make-up in je tas

Om te voorkomen dat je oogschaduw of lippenstift open breekt en de hele binnenkant van je tas besmeert, kun je je make-upspullen het beste in een apart tasje doen. Toch last van vlekken? Gebruik dan een klein beetje zeep en een warm washandje om ze te verwijderen.

Kijk uit met schoonmaakmiddelen!

Deze kunnen namelijk hardnekkige vlekken geven. Het is eigenlijk beter om warm water te gebruiken. Lukt het toch niet om de vlek uit je tas te krijgen? Gebruik dan alcohol-vrije middelen.

Bewaren in kussenhoes

Als je een tas lang niet gebruikt, kunnen ze verstoffen. Bewaar ze daarom in een oude kussenhoes om te voorkomen dat ze lelijk worden.

Voor de vieze geurtjes

Een spraytje parfum of deodorant in je tas kan er alleen maar voor zorgen dat hij meer gaat stinken. Wat wél helpt om van die vieze geurtjes in je tas af te komen is een zakje of bakje met bakpoeder in je tas leggen. Het bakpoeder neemt de onaangename luchtjes op.  Laat een hele dag en nacht staan en je tas ruikt weer fris!

Hoe houd jij je handtas mooi?

Lees ook:

11 redenen waarom kokosolie écht onmisbaar is in de badkamer

Video: De geschiedenis van de handtas van 1916-2016

Zo handig is een kledingroller