Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo houd je boodschappen langer vers

Zo houd je boodschappen langer vers

Thuis & wonen
Zo houd je boodschappen langer vers

Koken doen we het liefst met verse ingrediënten. Helaas kunnen we onze boodschappen niet eeuwig bewaren en moeten we soms etenswaren weggooien. Zonde. Gelukkig zijn er een paar tips om je boodschappen langer vers te houden.

Bieslook

Snijd bieslook heel fijn en bewaar het in een leeg waterflesje. Zo blijft je bieslook langer vers.

Bessen

Spoel blauwe bessen met witte azijn of appelazijn.

Fruitschaal

Heb je fruit in een schaal liggen en begint één stuk fruit een beetje oud te worden? Haal dit stuk er dan uit, zo voorkom je dat de rest ook snel bederft.

Kaas

Leg een klontje boter op de gesneden kant van een stuk kaas. Zo voorkom je dat de kaas uitdroogt. Bewaar kaas bij voorkeur op de minst koude plek in de koelkast. Bijvoorbeeld niet onder of boven de vriezer of in een groentelade.

Asperges

Bewaar groene asperges als bloemen in een vaas. Zo blijven ze langer goed en het ziet er bovendien nog leuk uit ook.

Bananen

Verpak de bovenkant van een tros bananen met plastic folie. Zo houd je bananen wel drie tot vijf dagen langer goed.

Groen(te)

Groene groente kun je het beste in aluminiumfolie verpakken voordat je die in de koelkast legt. Denk aan broccoli en selderij, of een krop sla.

Tomaten

Leg tomaten buiten de koelkast. Zo behouden ze hun smaak en blijven ze langer vers.

Champignons

Bewaar champignons in een papieren zakje of bak zodat ze goed kunnen ademen. Het plastic bakje waarin ze verpakt zijn in de supermarkt, kun je dus het beste vervangen voor een papieren variant.

Bron: Fitsugar

Shoppen is altijd een goed idee