Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo hou je je vakantiegevoel langer vast

Zo hou je je vakantiegevoel langer vast

Zo hou je je vakantiegevoel langer vast

Op vakantie gaan is heerlijk, maar eenmaal thuis ben je dat relaxte gevoel vaak snel weer kwijt. Maar wanneer je deze tips nog vóór je weggaat toepast, heb jij een eindeloze zomer.

1. Schoon, schoner, schoonst
Niets is fijner dan thuiskomen in een huis met schone lakens op bed, een blinkende badkamer en een wasmand waar je de bodem van kunt zien. Het is even bikkelen voor je vertrekt naar je vakantieadres, maar het is het zeker waard.

2. Een lege agenda
Plan de dag na je terugkomst geen afspraken. Gebruik deze dag om de was te doen, wat boodschappen te halen en je souvenirs een plekje te geven.

3. Begin niet op maandag met werken
Door op een woensdag of donderdag te beginnen, heb je in no time weer weekend om even op te laden. Zo wen je weer langzaam aan het werkende leven.

4. Plan vóór je weggaat alvast een nieuwe vakantie  
De wetenschap dat je binnen nu en zes maanden weer op een leuk (kort) reisje gaat, maakt dat je minder somber bent over het eindigen van deze vakantie.

5. Plan je out of office een dag langer dan je vakantie duurt
Eenmaal terug op de werkvloer is de kans groot dat er een bom ontploft is in je mailbox. Door je out of office nog een dag (of twee) aan te laten staan, heb je alle tijd om je mails te verwerken. Kun je daarna met een schone lei beginnen.

strandje

En als je weer thuis bent… 

  • Zet je je vakantiefoto’s op je telefoon zodat je ze lekker vaak ziet.
  • Draai die zomerhit die je op dat strandje hoorde tot je ‘m spuugzat bent.
  • Ga zo veel mogelijk naar buiten. Er is toch nog niets op tv, dus geen reden om binnen te zitten. En hoe meer je buiten bent, hoe fitter je je voelt.
  • Bak die bananenpannekoeken/omelet/chocoladecroissants die je iedere ochtend in het hotel at.

 

Lees ook:

Bron: Flair.be