Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo hou je jouw basilicumplantje in leven

Zo hou je jouw basilicumplantje in leven

Zo hou je jouw basilicumplantje in leven

Als er één kruid is waar we allemaal dol op zijn, is het wel basilicum. Het plantje is niet alleen lekker op praktisch alle gerechten, maar staat ook nog eens supergezellig in je huis, tuin of keuken. En het ruikt zo lekker! Jammer alleen dat het frisgroene plantje er binnen de kortste keren slap en dor bij hangt. Dat probleem is gelukkig voorbij met deze tips.

Ten eerste…

  1. Pluk de bovenste blaadjes eerst, dit bevordert een constante groei.
  2. Wanneer een stengel bloemen produceert, verwijder je die bij voorkeur in zijn geheel. Dit motiveert de plant om te groeien en voorkomt een bittere nasmaak.
  3. Voor een fijne smaak knip je de plant elke week. Hoe vaker hij geoogst wordt, hoe beter de smaak zal ontwikkelen

Plaats

Wil je basilicum een plezier doen? Gun hem dan een warm en licht plekje uit de wind. Op de vensterbank is perfect, maar wanneer het buiten warmer wordt, doet hij het ook goed in je kruidentuin of op het terras.

Water

Basilicum houdt niet van natte voeten, geef hem dus niet te veel water. Giet hem ongeveer één keer per week. Wanneer het warm en droog weer is, mag je natuurlijk meer water geven. Als je basilicum in een pot of bak staat, zal de grond iets sneller uitdrogen en dus meer water nodig hebben. Giet altijd aan de wortels van de plant en nooit op de bladeren.
Tip: worden de blaadjes geel? Dan heb je te veel water gegeven. Verwelkte blaadjes duiden dan weer op een tekort aan water.

Licht

Basilicum houdt van veel licht. Minstens vier uur zonlicht per dag is echt een must. Plant hem dus bij voorkeur op het meest zonnige plekje dat je voorhanden hebt.

 

Lees ook:

Bron: Libelle.be