Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo host jij het perfecte stressvrije kerstetentje!

Zo host jij het perfecte stressvrije kerstetentje!

Zo host jij het perfecte stressvrije kerstetentje!

Natuurlijk heb jij naast het kerstdiner met jouw familie, de kerstbrunch met zijn familie en de kerstborrel van je werk nog even besloten dat jij zélf een kerstfeestje wil geven – voor je vrienden. Hartstikke leuk, maar je bent nu al zo opgefokt als een dozijn renpaarden en de pret is nog niet eens begonnen.

Flair to the rescue! Er zijn namelijk een paar gouden tips om jouw stresslevel tot het minimum te beperken. Lees ze hieronder.

1 Verspreid wijnopeners en flessen wijn door het huis

Bespaar jezelf alsjeblieft de tijd om voor iedereen drank in te schenken. Zet een paar flessen wijn en water op de eettafel, op het salontafeltje en in de keuken. Telkens met een opener en wat glazen ernaast. Zo hebben je gasten de vrije hand in hoeveel ze willen drinken en dat geeft ze iets te doen als ze binnenkomen. Bovendien is een fles hier en daar een stuk laagdrempeliger dan een drankbuffet. En een stuk minder moeite.

2 Wees niet bang voor ‘makkelijk’ voedsel

Een uitgebreid driegangendiner is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook ontzettend veel werk voor jou. Ook als je geen keukenprinses bent, heb je vast wel één gerecht dat je ontzettend goed kan maken. Maak dat! Een goede pasta, lekkere stamppot of grote pan zelfgemaakte soep zijn allemaal gerechten die mensen graag eten en die echt niet zo moeilijk zijn.

giphy

3 Zorg voor een goede playlist

Gewoon zo eentje van Spotify. Ja, de zoveelste coffeehouse medley of party vibes. Kan echt geen kwaad – jouw vrienden zijn toch geen muzieksnobs? Als ze het wel zijn: laat ze het lekker zelf uitzoeken terwijl jij de pizza’s uit de oven haalt.

4 En een extra kapstok

Zet een kledingrek neer in de slaapkamer, of gebruik de stang van de douche. Niets zo erg als je eerst door een kluwen jassen en sjaals te moeten worstelen voordat je binnenkomt. Of – erger – als je dronken naar buiten wil strompelen.

5 Koop een paar goede bossen bloemen

Je huis hoeft er echt niet uit te zien als een kerstreclame van IKEA, maar het is wel leuk als je het een beetje opfleurt. Wat kaarsjes en een paar grote bossen bloemen zorgen voor instant sfeer. Die van de supermarkt zijn trouwens prima!

6 En laat de rest van het huis voor wat het is

Waag jezelf alsjeblieft niet aan een grote schoonmaak. Rond slingerende troep of kinderspeeltjes mag gewoon even in de kast en de deur van je walk-in-closet (#2017goals) doe je dicht.

giphy

 

7 Schenk jezelf het eerste glas wijn in

Als je dat nog niet allang gedaan hebt 🙂

 

Lees ook: