Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo herken je een slechte mossel (trucje!)

Zo herken je een slechte mossel (trucje!)

Thuis & wonen
Zo herken je een slechte mossel (trucje!)

Nu het najaar is, draait het mosselseizoen weer op volle toeren. Lekker! Maar hoe herken je nu een slechte mossel, tussen alle andere mossels? Gelukkig is daar een handig trucje voor. 

Slechte mossel

Als er nog een mossel gesloten is, nadat ze gekookt zijn, betekent dat hij zijn sluitspier dichthoudt en dus nog leeft. Mossels met een kapotte schelp kun je het beste meteen wegleggen. Deze zijn niet goed. Als de schelp meer dan 3 millimeter open staat, kun je het beste het volgende trucje toepassen: geef de mossel een flinke tik op het aanrecht. Als de schelp dichtgaat, leeft de mossel nog. Zo niet, dan is het diertje door en kan je het niet meer opeten.

Mosselen koken

Mosselen kook je in een mosselpan, maar in een grote stoofpan kan het ook. Kookt het water? Gooi dan de schoongemaakte mosselen erbij en voeg wat groenten toe. Denk aan prei, ui, wortel of venkel bijvoorbeeld. Je kunt de mosselen op smaak brengen met peterselie of laurier en een scheut witte wijn of bier. Als de schelpen open staan, zijn ze klaar en kun je ze op tafel zetten! Zit er nog een dichte mossel tussen, of eentje waarvan de schelp is gebroken? Links laten liggen dus.

Eet smakelijk!

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee