Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo heb je nooit meer last van een spetterende pan

Zo heb je nooit meer last van een spetterende pan

Thuis & wonen
Zo heb je nooit meer last van een spetterende pan

Heb ik te veel olie gebruikt? Is de pan te heet? Help, een spetterende pan!

Spetterende pan

Wil je een heerlijk stukje vlees bakken, sta je vervolgens te vloeken achter het fornuis omdat de spetters olie je tegemoet vliegen. Au. Om nog maar te zwijgen over de grote schoonmaak die je daarna mag doen. *Gr$%^r.

Natuurlijk heb je deksels en ander gereedschap dat je kunt gebruiken om jezelf niet te bezeren als het begint te spetteren, maar… je kunt ook een beetje zout in de pan strooien vóór het bakken. Wanneer je dat doet voordat je met boter of olie in de weer gaat, voorkom je dat de pan enorm gaat spetteren. Om te zorgen dat je vlees niet te zout wordt, kun je minder (of geen) zout gebruiken bij de bereiding. Ook fijn: het zout zorgt ervoor dat de pan na afloop makkelijk schoon te maken is. Handig! Ga jij het proberen?

Tip: vergeet ook niet om vooraf het vlees goed droog te deppen, want de spetters worden veroorzaakt door vocht. Succes!

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee