Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo doe je dat: je afspraak afzeggen zonder iemand te kwetsen

Zo doe je dat: je afspraak afzeggen zonder iemand te kwetsen

Thuis & wonen
Zo doe je dat: je afspraak afzeggen zonder iemand te kwetsen

Na een lange werkweek kom je doodvermoeid thuis én dan heb je ook nog eens afgesproken met je ietwat luidruchtige vriendinnengroep. Heb je er eigenlijk niet zo veel zin in? Met deze tips zeg je af, maar zonder iemand te kwetsen.

Lees ook: Heb jij een vriendin die jou continu kopieert? Zó los je het op

Eerlijkheid duurt het langst, zeggen ze altijd. Oók wanneer je eigenlijk minder zin hebt in dat etentje met vriendinnen dan je van tevoren had gedacht. Wees eerlijk over het feit dat je doodvermoeid bent en liever een avondje op de bank doorbrengt dan dat je op stap gaat. Iedereen heeft weleens zo’n dag, dus zij zullen de eerste zijn die het begrijpen. Doe dit echter wel face-to-face of telefonisch. Een berichtje is vrij onpersoonlijk.

Dilemma voorleggen

Hetzelfde geldt voor als je de stapavond wil verruilen voor iets anders leuks. Wees er open over en leg je dilemma voor aan je vriendinnen. Als ze begripvol reageren, dan kun je het voor deze ene keer wel maken om je plannen te wijzigen. Reageren ze bot, denk er dan nog maar een tweede keer over na. Je wilt die vriendschap toch niet op het spel zetten?

Cadeautje kopen

Eén ding willen we je nog meegeven: schiet niet in de slachtofferrol. Uitspraken als ‘ik ben zo’n slechte vriendin’ of ‘ik had echt graag willen komen’ werken alleen maar averechts. Mis je een verjaardag? Verzin niets geks, maar maak het achteraf goed door tóch een cadeautje te kopen. Zo laat je zien dat je aan hem of haar hebt gedacht.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee