Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Thuis & wonen
Zij vs. Hij | Zo ging het verder

In Flair 5 vertelden Isolde en haar vader Ido in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Isolde heeft jarenlang weinig contact gehad met haar vader Ido, die in het buitenland woonde. Nu hij weer in haar leven is, weet ze niet goed wat ze daarmee aan moet. Ze voelt zich in het nauw gedreven, terwijl Ido vast van plan is de band te versterken. Wat is raadzaam? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij Carroussel

Isolde: “Ik kreeg als tips: voel je vrij, en neem de tijd. Nou, vrij voel ik me momenteel helemaal níet, dus daar moet iets in veranderen. Ik kan bijvoorbeeld met mijn vader afspreken om elkaar één keer in het half jaar te zien, zodat er tenminste nog een vorm van contact is. Zo’n soort tussenoplossing vind ik wel een idee. Al moet ik het mijn vader nog aan zijn verstand peuteren dat hij dan echt zes maanden lang niks mag laten horen.”

Ido: “Ken je plek, is de boodschap. Nou oké, als het voor Isolde zo’n ramp is om mij te zien, dan moeten we het maar rustig aan doen. Ik mag haar geen Vlinder meer noemen en ik mag ook niks vinden van haar gedrag. Ik mag eigenlijk überhaupt niks van haar vragen, als ik de psycholoog mag geloven. Oké, als mijn dochter het zo wil, dan moeten we elkaar voorlopig maar heel af en toe zien. Als vader doet dat pijn, kan ik je vertellen.”

Shoppen is altijd een goed idee