Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zien: Vrouw uit één van de meest iconische foto’s aller tijden is overleden

Zien: Vrouw uit één van de meest iconische foto’s aller tijden is overleden

Zien: Vrouw uit één van de meest iconische foto’s aller tijden is overleden

Een van de meest iconische foto’s aller tijden is die van een kussend koppel op Times Square in New York. Het beeld symboliseert het einde van de Tweede Wereldoorlog en toont een overgelukkige marinier die een vrouw vol op de mond zoent. De beelden gingen de hele wereld over en werden dit weekend opnieuw naar boven gehaald, naar aanleiding van het overlijden van de vrouw.

De kus dateert van 71 jaar geleden, toen Greta Zimmer Friedman een 21-jarige tandartsassistente was. Het was de dag dat Japan de wapens neerlegde en het einde van de Tweede Wereldoorlog een feit was. Iedereen liep de straten op om het goede nieuws te vieren en zo ook marinier George Mendonsa. En hoewel George op dat moment een relatie had met een verpleegster, greep hij uit puur geluk Greta vast voor de meest iconische kus aller tijden. Greta vertelde later dat de zoenpartij helemaal niet romantisch was, maar dat het paste bij de gelegenheid.

Friedman stierf vorige week donderdag op 92-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Richmond. Ze overleed vanwege ouderdom.

friedman

Copyright: Twitter: @vickylarrazofi

Lees ook: