Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zien: voor dit ijsje tel je meer dan honderd euro neer

Zien: voor dit ijsje tel je meer dan honderd euro neer

Zien: voor dit ijsje tel je meer dan honderd euro neer

Hoe diep zou jij in de buidel willen tasten voor een snack? Als je wel van bijzondere traktaties houdt, raden we je aan om regelrecht een tripje naar Londen te boeken. Het Britste warenhuis Selfridges heeft namelijk een nieuw ijsje op de markt gebracht, wat eruit ziet als een feestje. Maar hiervoor moet je dus wel 99 Britse pond (110 euro) voor neertellen…

Lees ook: Bizarre nieuwe voedseltrend: het maïsijsje

Snowflake Luxury Gelato
Het ijsje heeft de naam Snowflake Luxury Gelato gekregen en is gemaakt door Italiaanse gelato chef Silvia Gaetta. En dat het een luxe ijsje betreft, dat wordt al gauw duidelijk wanneer je de ingrediënten hoort. Voor het duizelingwekkende bedrag dat je neer moet tellen, krijg je namelijk niet zomaar een softijsje. Nee, dit zomerse hapje is versierd met onder andere gouden parels en Belgische witte truffel.

Chocolade uit Madagascar
Maar da’s nog niet alles. Het maken van het ijsje is een tijdrovend klusje. Zo kost het gemiddeld zo’n vier (!) uur om een ijsje te kunnen serveren. Het traditionele hoorntje wordt met de hand gemaakt, waarna het voorzien wordt van een chocoladelaagje met chocolade uit Madagaskar. Daarna wordt het hoorntje versierd met parels. De binnenkant van dit extravagante hoorntje bestaat diezelfde exotische chocolade en gekarameliseerde pecannoten.

Eetbare diamanten
Vervolgens prijken er twee grote bollen ijs op het hoorntje, waarvan de ene smaak passievrucht en de andere chocolade, witte truffel en gezouten karamel is. Om het geheel af te maken, wordt het ijsje versierd met eetbare diamantjes, Perzisch zeezout en eetbaar bladgoud.

Loopt het water je al in de mond?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: GVA. Beeld: Instagram @snowflakegelato