Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zien: deze mistige foto’s van San Francisco zijn sprookjesachtig mooi!

Zien: deze mistige foto’s van San Francisco zijn sprookjesachtig mooi!

Zien: deze mistige foto’s van San Francisco zijn sprookjesachtig mooi!

De vroege ochtend kan soms iets betoverends hebben. Schemering, vogels die langzaam ontwaken en de zon die voorzichtig haar stralen laat schijnen. Je zou er bijna melancholisch van kunnen worden. Fotograaf Nick Steinberg is ook al zo vol van ochtendglorie, en wijdde er dan ook een hele fotoreeks aan. En dat leverde prachtige beelden op!

Ochtendglorie
Nick maakte afgelopen zomer een reeks foto’s, die allemaal genomen werden rondom San Francisco. In de ochtend hing er een een bijzondere mist, die de hele stad in een sprookjesachtige sfeer stak. Steinberg legt uit dat de mist in de zomermaanden hoger hangt dan in de winter. Dit komt omdat de mistbanken dan worden gecreëerd door binnenlandse warmte.

Op eenzame hoogte
Om dit bijzondere tafereel vast te kunnen leggen, moet je dan ook naar een hoger punt buiten de stad gelegen afreizen. Dit omdat je anders middenin de mist zit – en dat fotografeert ook weer wat lastig. De adembenemende foto’s die Nick schoot, zijn dan ook gemaakt vanaf Mt. Tamalpais, op een hoogte van 784 meter. Je moet er wat voor over hebben!

Nick Steinberg

fog1

Nick Steinberg

fog2

Nick Steinberg

fog3

Nick Steinberg

fog5

Nick Steinberg

fog10

Lees ook: