Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zien: Deze kinderen bouwden een heel dorp in 4 dagen en het ziet er ge-wel-dig uit!

Zien: Deze kinderen bouwden een heel dorp in 4 dagen en het ziet er ge-wel-dig uit!

Zien: Deze kinderen bouwden een heel dorp in 4 dagen en het ziet er ge-wel-dig uit!

Dat kinderen bijzondere dingen kunnen realiseren, is al lang geen geheim meer. Denk aan briljante uitspraken doen, indrukwekkende hutten bouwen en ontzettend groots durven dromen. Maar deze kids bewijzen nog maar eens dat een kind tot werkelijk heel veel in staat is!

Mindblowing
Op website Reddit plaatste een gebruiker met de naam Ilseno foto’s van een groep Nederlandse kinderen, die in korte tijd een heel dorp gebouwd hebben. Ze realiseerden dit in slechts vier dagen, en het is mindblowing om te zien wat ze voor elkaar hebben gekregen in zo’n korte tijd. “Ze bouwden zwembaden, schommels, glijbanen en zelfs kleine handelsposten,” zo schrijft de gebruiker op de website.

Timmerdorp
De kinderen bouwden het dorp in Groningen, waar ze op het zomerkamp ‘Timmerdorp’ waren. De leeftijd van de creatievelingen ligt tussen de 10 en 15 jaar, en ze hebben het dorp echt alleen gemaakt. Er was wel toezicht van de kampleiders, maar ouders en andere familieleden van de deelnemende kinderen mochten het terrein niet betreden. Ze konden het schouwspel alleen vanachter een hek bekijken.

Ongelukken
De kinderen waren tijdens het kamp verdeeld in twee groepen en werden begeleid en in de gaten gehouden, maar er zaten wel risico’s aan het bouwen van ‘t dorp verbonden. Gelukkig bleef gedurende de vier dagen de schade beperkt, en ontstonden de enige ongelukjes tijdens het timmeren. Wanneer een kind op hoogte wilde werken, moesten ze hiervoor toestemming vragen, en moeilijk zaagwerk moesten ze onder toezicht doen.

Uiteindelijk is het eindresultaat ontzettend bijzonder geworden, en komen er veel lovende reacties binnen op de website waar de foto’s geplaatst zijn. Bekijk hieronder de foto’s van dit unieke kinderdorp!

Timmerdorp

AJK3Y9h

Timmerdorp

csUbBRH

Timmerdorp

oaIUMis

Timmerdorp

7o97JYX

Lees ook:

Bron: Huffingtonpost, Imgur.