Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ZIEN: Dit is de trailer voor de nieuwste Netflix-serie, The Crown

ZIEN: Dit is de trailer voor de nieuwste Netflix-serie, The Crown

ZIEN: Dit is de trailer voor de nieuwste Netflix-serie, The Crown

Liefhebbers van Downton Abbey opgelet! Er komt weer een heerlijk Brits kostuumdrama aan: The Crown, over het leven van de Britse queen Elizabeth.

De serie vertelt het verhaal van de queen vanaf haar huwelijk met Philip in 1947 tot nu. Elizabeth werd op jonge leeftijd benoemd tot koningin, terwijl ze eigenlijk derde in de rij was voor troonopvolging. De nakomelingen van haar oom en haar oom zelf, Eduard VIII prins van Wales, maakten eerder aanspraak, maar het liep anders. Niet alleen bleef Eduard kinderloos, hij moest zelfs (verplicht) afstand doen van zijn rechten op de troon door zijn huwelijk met Amerikaanse socialite Wallis Simpson.

Zo kwam de kroon bij de toen 25-jarige Elizabeth terecht. De serie volgt haar worsteling met de verantwoordelijkheid, haar familiebanden en het sterk veranderende Groot-Brittannië tijdens haar regeerperiode.

Actrice Claire Foy speelt de rol van Queen Elizabeth II en de serie werd geschreven door Peter Morgan die onder andere het script van The Queen en The Other Boleyn Girl schreef. Seizoen 1 heeft 10 afleveringen van elk een uur en zal op 4 november op Netflix in première gaan.

Bekijk hieronder alvast de trailer:

 

Bekijk ook: