Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zien: dit is wat jouw schetsjes over je persoonlijkheid zeggen

Zien: dit is wat jouw schetsjes over je persoonlijkheid zeggen

Zien: dit is wat jouw schetsjes over je persoonlijkheid zeggen

Kleine tekeningen, schetsjes, krabbels of doodles – iedereen tekent tijdens een saaie vergadering, stomme speech of een oninteressant vak op school. Maar deze krabbeltjes zijn veel meer dan een teken van verveling. Ze komen uit het allerdiepste van je ziel. 

Oké, dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar onderzoek heeft uitgewezen dat kleine semi-onbewuste tekeningen een weerspiegeling kunnen zijn van je wensen, dromen en verlangens. Benieuwd? Hieronder een overzicht van wat jouw doodles betekenen.

Hartjes, kopjes, stoelen, lampen

Livro de Colorir Arteterapia Criativa - Adult Coloring pages Cupcake cup tea:

Als je altijd hetzelfde object tekent, zou dat een diepgewortelde wens kunnen weerspiegelen. Bijvoorbeeld: een stoel kan staan voor hunkeren naar meer comfort, een hartje staat (deze zag je niet aankomen) voor liefde en een taartje kan staan voor euhm… honger.

Abstracte/geometrische vormen

✖ ASHLEY HASTINGS www.lab333.com www.facebook.com/pages/LAB-STYLE/585086788169863 www.lab333style.com lablikes.tumblr.com www.pinterest.com/labstyle:

Maak je veel lijnen, cirkels of strepen? Volgens de grafologie kun je hier je persoonlijkheid uit aflezen. Ronde, bollende of krullende doodles worden eerder gelinkt aan emotionele types, terwijl veel strepen en lijnen juist staan voor pragmatische en rationele persoonlijkheden.

Concentrische patronen

Ariel by JSP Create, via Flickr:

Maak je eerst een hartje, waaruit je vervolgens een bloem laat vloeien, waaruit vervolgens weer hartjes komen? Of gewoon cirkels waarbij de ene uit de ander voortvloeit waardoor de tekening steeds groter wordt? Dat is goed nieuws! Dit groeiende design wil namelijk zeggen dat je optimistisch bent, of in ieder geval in een optimistische stemming. Yeah!

Inkleuren

Donut Worry Be Happy - Handlettered Quote Print:

Het invullen of inkleuren van de rondjes van letters of vormen wordt gelinkt aan een taakgerichte persoonlijkheid. Teken je dit? Dan haal je er waarschijnlijk veel voldoening uit om dingen af te ronden, lijstjes te maken en die af te vinken en je op nieuwe projecten te storten. Het maakt overigens niet uit of je de rondjes volledig zwart maakt, er een tekening in maakt of er juist allemaal streepjes of stippen in zet.

Graffiti-doodles

Elf on the shelf-drawing with a sharpie on the family photo:

Het versieren van bestaande tekeningen (een hoedje of een grote baard op een krantenfoto van Mark Rutte, bijvoorbeeld) kan duiden op een ondeugende stemming. Je verveelt je misschien, of hebt gewoon zin om een beetje uit de band te springen.

 

Lees ook:

Bron: Womenshealthsmag, afbeeldingen via Pinterest