Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zien: Barbie als online influencer

Zien: Barbie als online influencer

Zien: Barbie als online influencer

I’m a Barbie girl, in a Barbie world… We kunnen het liedje allemaal meezingen waarin Barbie vertelt over haar eigen gecreëerde wereldje. Maar nu blijkt het bekende popje een overstap te maken naar de echte wereld, waarin ze real money zal verdienen. En dit als online influencer.

In een tijd waarin Kylie Jenners miljoenen ‘likes’ vermeld worden op de cover van Vogue of zogenaamde smaakmakers met miljoenen volgers op Instagram duizenden euro’s betaald worden per foto, heeft het allereerste stijlicoon nu ook de job van online influencer aangeboden gekregen. Én Barbie wordt hier ook écht voor betaald. Het begon allemaal twee jaar geleden met een eerste post waarin de pop zichzelf voorstelt aan het grote publiek:

‘I’m an American girl that loves American style. An easy denim look made chic with sunny accessories and of course, a pop of pink!’

Barbie poseert als een echte influencer met designerstuks zoals laarsjes, tassen en jassen. Maar ook koffiebekers, juwelen en strandspullen passeren de revue. Ze was zelfs aanwezig op grote evenementen zoals Fashion Week en Coachella. Een job waar de meeste twintigers momenteel van dromen! Eerder deze maand werd Barbie bijvoorbeeld betaald om te verschijnen op een beautyconferentie in Hawaii, waar ze poseerde voor honderden foto’s en deze later op haar Instagram-pagina plaatste. Hiermee maakte ze reclame voor een merk haardrogers dat ze – zoals van haar werd verwacht – netjes promootte via meerdere foto’s.

Haar Instagram-pagina ‘barbiestyle’ heeft momenteel al 1,5 miljoen volgers en fans zijn enorm enthousiast over het concept. Hun allereerste stijlicoon is nu namelijk ook online te volgen en zal altijd een gevoel van nostalgie met zich meebrengen. We like!

My girl @chiaraferragni is such a doll! Excited to reunite with this true original at #nyfw. 💙 #barbie #barbiestyle

Een foto die is geplaatst door Barbie® (@barbiestyle) op

Selfie stop at #LombardStreet! The windiest street in the world is an irrestible photo opp. ✔️ #barbie #barbiestyle

Een foto die is geplaatst door Barbie® (@barbiestyle) op

Morning in Muir Woods! Starting today on the right foot. 🌲 #barbie #barbiestyle

Een foto die is geplaatst door Barbie® (@barbiestyle) op

Lees ook:

Bron: Elle