Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zenuwinzinking van formaat in aantocht in ‘GTST’: Ludo draait volledig door na verlies ‘dierbare vriend’

Zenuwinzinking van formaat in aantocht in ‘GTST’: Ludo draait volledig door na verlies ‘dierbare vriend’

Zenuwinzinking van formaat in aantocht in ‘GTST’: Ludo draait volledig door na verlies ‘dierbare vriend’

Na maanden vermist te zijn geweest, is Ludo (Erik de Vogel) sinds een paar weken ein-de-lijk weer terug in Meerdijk. Dankzij Uccello, de vogel die hem niet alleen heeft bijgestaan op het verlaten booreiland waar hij lang zat, maar óók terug heeft gehaald naar het ‘GTST’-dorp. Ook nu krijgt de kunstliefhebber nog geregeld bezoek van zijn gevleugelde vriend (gelukkig geen gevalletje Wilson in ‘Cast Away’ dus), al dreigt er iets heel ernstigs met hem te gebeuren. Haalt dat het slechtste in Ludo naar boven?

Dark side van GTST’s Ludo

Ludo is er dan misschien een paar maanden tussenuit geweest (Joost mag weten wat de acteur in real life al die tijd gedaan heeft), maar zijn aartsrivalen Billy (Lone van Roosendaal) en Richard (Edwin Jonker) hebben er in de tussentijd alles aan gedaan om zijn imperium kapot te maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld zijn geliefde veilinghuis – Nina’s erfenis – in handen weten te krijgen. Dat wil Ludo uiteraard zo snel mogelijk terug en nee, dat doet-ie níet op de nette manier. Trouwe fans van GTST hebben ‘m alweer met een wapen zien zwaaien, wat ons doet terugdenken aan de o zo donkere kant van de ‘oude’ Ludo. En die lijkt weer helemaal terug te komen.

Let op, spoilers!

Om Richard duidelijk te maken dat hij de strijd nooit gaat winnen, heeft Ludo zich alweer van zijn dark side laten zien. In de aflevering van maandag (22 februari) was te zien hoe hij Van Nooten onder schot hield, iets wat de vijand van Ludo zéker niet in de koude kleren is gaan zitten. Fans die GTST via Videoland volgen en dus een week voorlopen op televisiekijkend Nederland, hebben dan ook al kunnen zien dat Richard lijkt terug te krabbelen en tegen Billy zegt dat ze hun punt wel gemaakt hebben. Hij stelt zelfs voor om het veilinghuis terug te verkopen aan Ludo, maar dat ziet zijn soulmate – zoals ze elkaar sinds kort noemen – helemaal niet zitten.

Vergif

Wanneer Richard iets opvangt over de dierbare vriend van Ludo, verzint-ie een nieuw plannetje. Hij richt zijn pijlen op Uccello en vertelt Billy over zijn idee om de vogel uit de weg te ruimen, al kan zij zich niet voorstellen dat dat Ludo écht zal raken. Uiteindelijk besluit ze Van Nooten te helpen en regelt ze gif, dat Richard weet te voeren aan het dier.

R.I.P. Uccello

In de aflevering die sinds gisteren (22 februari) op Videoland staat en volgende week maandag (1 maart) op televisie verschijnt, is te zien hoe Ludo zijn gevleugelde vriend in de tuin vindt. In de uitzending die volgt is te zien dat er nog een dierenarts op bezoek komt, maar dat mag helaas niet baten. Er komt een abrupt einde aan het leven van Uccello.

Door het lint

Zijn dierbare vriend begraaft Ludo in de tuin, nadat hij hem nog wat mooie woorden toespreekt. En dan wordt duidelijk dat Sanders meteen doorheeft wie er achter de dood van Uccello zit. “Moet je dat serieus nog vragen?”, zegt hij dan ook wanneer Janine (Caroline de Bruijn) zich hardop afvraagt waar de vogel “die troep” gevonden heeft. Met volle overtuiging zegt hij te weten dat Richard zijn vogel heeft omgelegd. Wat er gaat gebeuren en of Ludo opnieuw zijn wapen uit de kast pakt – of een bootje regelt die zijn vijand op de open zee laat verdwijnen (lees: Martine Hafkamp), is nog maar de vraag. Maar één ding is zeker: Richard gaat hier níet zonder kleerscheuren vanaf komen.

Lees ook
Zwangere Marly van der Velden verklapt: verwacht ‘GTST’-personage Nina ook nog een kindje?

PTSS

Wat Videoland-abonnees ook al hebben kunnen zien, is dat het grote verlies Ludo niet in de koude kleren is gaan zitten. Wanneer Uccello eenmaal begraven is en de heer Sanders – zoals huishoudster Lydia (Celia van den Boogert) ‘m altijd zo mooi noemt – in zijn werkkamer zit, treft Janine ‘m aan terwijl hij met zijn hoofd op de tafel blijft bonzen. De PTSS lijkt toe te slaan, helemaal nu degene die hem erdoorheen heeft gesleept op het booreiland, er niet meer is. Wélke kant gaat dit op? De tijd van onbezorgdheid is hoe dan ook nog láng niet voorbij…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

ludo vogel gtst

Bron: RTL Nieuws, GTST (Videoland) | Beeld: still